Arbetsmarknad

Arbetsmarknadspolitiken syftar till att alla människor ska ha möjlighet att delta i arbetslivet. Politikområdet handlar bland annat om insatser för unga i jobb, matchning av arbetssökande och lediga jobb, arbetsmarknadspolitiska program, arbetslöshetsförsäkringen och Europeiska socialfonden.

Ansvariga för arbetsmarknad

Ansvarigt statsråd

Ylva Johansson
Ylva Johansson Arbetsmarknads- och etablerings­minister

Ansvarigt departement

Aktuellt om arbetsmarknad

Foto: Astrakan/Folio.

Kvinnor ska ha halva makten och hela lönen

Jämställdhet är en hörnsten i den svenska modellen. Kvinnor ska ha halva makten och hela lönen. Då krävs förändring. Kvinnors sysselsättningsgrad måste öka och fler måste få möjlighet till en trygg anställning. Heltid ska vara norm på hela arbetsmarknaden. Föräldraansvaret måste delas jämlikt och könsuppdelningen på arbetsmarknaden motverkas.

Ylva Johansson på pressträffen.
Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson på pressträffen om arbetsmarknadsläget och arbetslöshetsprognosen. Foto: regeringen.se.

Ylva Johansson presenterade den senaste arbetslöshetsprognosen och arbetsmarknadsläget

– Alla män och kvinnor som kan jobba, ska jobba. Den svenska modellen har sett till att vi har en välutbyggd välfärd som gör att alla kan gå till jobbet. Det kräver att individen tar ansvar och tar till vara på de utbildningsmöjligheter som ges och söker de jobb som erbjuds, säger arbetsmarknads- och etableringsminister Ylva Johansson.

Foto: regeringen.se.

OECD: Sverige framgångsrikt med att hjälpa friställda tillbaka till sysselsättning

OECD har presenterat rapporten ”Back to work Sweden – Improving the re-employment prospects of displaced workers”. Rapporten visar att Sverige i jämförelse med andra OECD-länder har varit framgångsrikt, bland annat tack vare Trygghetsråden.

Foto: Hans Alm/Folio

Tillsammans för unga i jobb

Ingen ung människa ska behöva börja sitt vuxna liv i arbetslöshet - därför är en av regeringens viktigaste frågor att bekämpa ungdomsarbetslösheten. Ungdomarna behövs för att Sverige ska klara en ordnad generationsväxling, inte minst inom välfärden.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 813 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida