Rättsväsendet

Rättsväsendet omfattar de institutioner som ansvarar för rättssäkerhet och rättstrygghet i Sverige, det vill säga polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det innebär att förebygga och bekämpa brottslig verksamhet, utreda brott, verkställa påföljder samt ge stöd till brottsoffer.

Aktuellt om rättsväsendet

  • Ny kamerabevakningslag

    Regeringen föreslår i en proposition en ny kamerabevakningslag som innebär en rad förbättringar av möjligheterna att använda kamerabevakning för brottsbekämpande och trygghetsskapande ändamål. Samtidigt förstärks skyddet för den personliga integriteten. Den nya lagen föreslås träda i kraft den 1 augusti 2018.

  • Fortsatt satsning på Polismyndigheten

    Den 3 april presenterade finansminister Magdalena Andersson och justitie- och inrikesminister Morgan Johansson regeringens fortsatta satsning på Polismyndigheten. Regeringen avsätter i vårändringsbudgeten 200 miljoner kronor för att ytterligare stärka polisverksamheten.

Klas Friberg utsedd till ny säkerhetspolischef

Justitie- och inrikesminister Morgan Johansson presenterade i dag Klas Friberg som ny säkerhetspolischef vid Säkerhetspolisen.

Morgan Johansson presenterade åtgärder mot stöldligor

Justitie- och inrikesminister Morgan Johansson har i dag presenterat ett offensivt åtgärdspaket som ska bekämpa internationella stöldligor. Åtgärderna stärker ansvariga myndigheters förebyggande arbete och de brottsutredande åtgärderna intensifieras.

Anders Thornberg blir ny rikspolischef

Torsdagen den 1 februari presenterade justitie- och inrikesminister Morgan Johansson Anders Thornberg som ny rikspolischef. Det skedde vid en direktsänd pressträff i Rosenbad.

Vapenamnesti februari till april 2018

Riksdagen har beslutat att den som innehar skjutvapen eller ammunition utan att ha rätt till det ska undgå att dömas för vapenbrott om han eller hon frivilligt lämnar in egendomen till Polismyndigheten. Ansvarsfriheten gäller under perioden februari till och med april 2018.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 2009 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida