Statsråds­beredningen

Statsrådsberedningen har ansvar för att leda och samordna arbetet i Regeringskansliet. Statsrådsberedningen är indelad i statsministerns kansli, förvaltningschefens kansli, rättschefens kansli och kansliet för samordning av EU-frågor.

Ansvariga statsråd

Stefan Löfven Stats­minister
Energiminister Ibrahim Baylan
Ibrahim Baylan Samordnings- och energi­minister

Aktuellt från Statsrådsberedningen

  • Förändringar i Statsrådsberedningen med anledning av regeringsombildningen

    Statsminister Stefan Löfvens regeringsombildning den 25 maj innebär att statsrådet Ibrahim Baylan blir samordnings- och energiminister i Statsrådsberedningen. Minister för strategi- och framtidsfrågor samt nordiskt samarbete Kristina Persson entledigas.

  • Regeringens EU-prioriteringar 2016

    Stefan Löfven
    Statsminister Stefan Löfven Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

    Under 2016 prioriterar regeringen i EU-arbetet särskilt och är pådrivande avseende ett socialt Europa för jobb och tillväxt, en ambitiös klimat-, energi och miljöpolitik, samt en solidarisk flykting- och migrationspolitik och en säker omvärld.

Foto: Martina Huber/Regeringskansliet

Nya reformer för fler bostäder

Regeringen kommer att under 2016 prioritera investeringar och reformer för fler jobb, förbättrade skolresultat och ökat bostadsbyggande. I dag presenterar regeringen inriktningen för att öka takten i bostadsbyggandet.

Foto: Martina Huber/Regeringskansliet

Så ska regeringen förbättra de nyanländas etablering

Regeringen ökar kraftigt resurserna till Svenska för invandrare, yrkesutbildning och validering av utländska examina för att nyanländas utbildning snabbare ska komma till användning på arbetsmarknaden.

Illustration: Regeringskansliet

Propositionsförteckningen våren 2016

Propositioner avsedda att avlämnas från mitten av januari 2016 under återstoden av riksmötet.

Bild på Stefan Löfven och Innovationsrådet.
Statsminister Stefan Löfven är ordförande i Innovationsrådet som består av fem ministrar och tio rådgivande ledamöter från näringslivet och forskarvärlden. Foto: Martina Huber/Regeringskansliet

Innovationsrådet

Innovationsrådets uppgift är att utveckla Sverige som innovationsnation och stärka Sveriges konkurrenskraft. Statsminister Stefan Löfven är ordförande i Innovationsrådet som består av fem ministrar och tio rådgivande ledamöter från näringslivet och forskarvärlden.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 1153 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida