Statsråds­beredningen

Statsrådsberedningen har ansvar för att leda och samordna arbetet i Regeringskansliet. Statsrådsberedningen är indelad i statsministerns kansli, förvaltningschefens kansli, rättschefens kansli och kansliet för samordning av EU-frågor.

Ansvariga statsråd

Stefan Löfven Stats­minister
Kristina Persson Minister för strategi- och framtidsfrågor samt nordiskt samarbete

Aktuellt från Statsrådsberedningen

Regeringen står samlad i grupp på trappan till Harpsund.
Regeringen samlad på Harpsund för gemensamma överläggningar. Foto: Martina Huber/Regeringskansliet

Regeringens överläggningar på Harpsund

Regeringen möttes på Harpsund för överläggningar och finansminister Magdalena Andersson presenterade Finansdepartementets senaste prognos för den ekonomiska utvecklingen och inriktningen för budgetpropositionen för 2016.

Illustration: Regeringskansliet

Uppdrag: Framtid

Uppdrag: Framtid avser policyfrågor av strategisk betydelse för Sveriges framtida utveckling. Målsättningen är att regeringen i tid ska utveckla ny politik till stöd för jobb, rättvisa, grön omställning och en god ekonomisk utveckling.

Stefan Löfven på väg upp på scen för att hålla tal.
Statsminister Stefan Löfven talade också bland annat om att jämställdheten inom EU måste öka under sitt besök på Göteborgs universitet. Foto: Bobbo Lauhage/Kamerapress

Regeringens prioriteringar för arbetet inom EU

Statsministern presenterade regeringens prioriteringar för arbetet inom EU för studenter vid Göteborgs Universitet. Fler jobb och hållbar tillväxt samt ordning och reda på arbetsmarknaden är två av prioriteringarna.

Bild på framtidsminister Kristina Persson.
Framtidsminister Kristina Persson leder regeringens framtidsarbete Uppdrag: Framtid där grön omställning är ett av tre fokusområden. Ninni Andersson, Regeringskansliet.

"Grön omställning ska bidra till helhet"

Analysgruppen Grön omställning ska utgå från visionerna om en fossiloberoende fordonsflotta 2030 och ett koldioxidneutralt Sverige 2050 samt beskriva vilka politiska och marknadsmässiga förändringar som är nödvändiga för att förverkliga dessa.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement och övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Prenumerera

Du kan prenumerera på ditt urval på två sätt:

Totalt 888 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida