Statsråds­beredningen

Statsrådsberedningen har ansvar för att leda och samordna arbetet i Regeringskansliet. Statsrådsberedningen är indelad i statsministerns kansli, förvaltningschefens kansli, rättschefens kansli och kansliet för samordning av EU-frågor.

Ansvariga statsråd

Stefan Löfven Stats­minister
Kristina Persson Minister för strategi- och framtidsfrågor samt nordiskt samarbete

Aktuellt från Statsrådsberedningen

  • Nya reformer för fler bostäder

    Foto: Martina Huber/Regeringskansliet

    Regeringen kommer att under 2016 prioritera investeringar och reformer för fler jobb, förbättrade skolresultat och ökat bostadsbyggande. I dag presenterar regeringen inriktningen för att öka takten i bostadsbyggandet.

Foto: Martina Huber/Regeringskansliet

Så ska regeringen förbättra de nyanländas etablering

Regeringen ökar kraftigt resurserna till Svenska för invandrare, yrkesutbildning och validering av utländska examina för att nyanländas utbildning snabbare ska komma till användning på arbetsmarknaden.

Illustration: Regeringskansliet

Propositionsförteckningen våren 2016

Propositioner avsedda att avlämnas från mitten av januari 2016 under återstoden av riksmötet.

Bild på Stefan Löfven och Innovationsrådet.
Statsminister Stefan Löfven är ordförande i Innovationsrådet som består av fem ministrar och tio rådgivande ledamöter från näringslivet och forskarvärlden. Foto: Martina Huber/Regeringskansliet

Innovationsrådet

Innovationsrådets uppgift är att utveckla Sverige som innovationsnation och stärka Sveriges konkurrenskraft. Innovationsrådet har en rådgivande funktion och tillför nya perspektiv på frågor av betydelse för innovationspolitikens hela område, såväl i nära aktualitet som på sikt. Statsminister Stefan Löfven är ordförande i Innovationsrådet som består av fem ministrar och tio rådgivande ledamöter från näringslivet och forskarvärlden.

Illustration: Regeringskansliet

Uppdrag: Framtid

Uppdrag: Framtid är regeringens arbete med långsiktig idé- och politikutveckling för att möta framtidens utmaningar. Kristina Persson, minister för strategi- och framtidsfrågor samt nordiskt samarbete, leder arbetet med Uppdrag: Framtid.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 1038 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida