Proposition från Utbildningsdepartementet

Fjärrundervisning och entreprenad – nya möjligheter för undervisning och studiehandledning på modersmål Prop. 2015/16:173

Publicerad

Propositionen innehåller förslag till ändringar i skollagen (2010:800). I propositionen föreslås att inom grundskolan, grundsärskolan, gymnasieskolan och gymnasiesärskolan ska uppgifter som avser modersmålsundervisning och studiehandledning på modersmål få överlämnas på entreprenad till en annan huvudman.

Ladda ner:

Även uppgifter som avser fjärrundervisning i modersmål eller studiehandledning på modersmål ska få överlämnas på entreprenad till en annan huvudman. Uppgifterna får dock endast överlämnas på entreprenad om huvudmannen har gjort vad som rimligen kan krävas för att anordna utbildningen inom den egna organisationen. Lagändringarna föreslås träda i kraft den 1 augusti 2016.

Lagstiftningskedjan

Kommittédirektiv (2 st)

Departementsserien

Statens offentliga utredningar (2 st)

Lagrådsremiss (2 st)

  • Fjärrundervisning, distansundervisning och vissa frågor om entreprenad

    Lagrådsremissen innehåller förslag till ändringar i skollagen (2010:800) som innebär utökade möjligheter att använda fjärrundervisning och distansundervisning i grundskolan, grundsärskolan, specialskolan, sameskolan, gymnasieskolan och gymnasiesärskolan. Lagrådsremissen innehåller även förslag som innebär huvudsakligen utökade möjligheter till entreprenad.

  • Fjärrundervisning och entreprenad – nya möjligheter för undervisning och studiehandledning på modersmål

    Lagrådsremissen innehåller förslag till ändringar i skollagen (2010:800). I lagrådsremissen föreslås att inom grundskolan, grundsärskolan, gymnasieskolan och gymnasiesärskolan ska uppgifter som avser modersmålsundervisning och studiehandledning på modersmål få överlämnas på entreprenad till en annan huvudman.

Proposition (2 st)