Boende och byggande

Boende och byggande handlar om att få en bostadsmarknad och finansiering av bostäder som fungerar väl. Det handlar också om hur man planerar och utformar miljöer och byggnader. Området omfattar bostadsmarknad, lantmäteri – det vill säga geografisk information och fastighetsinformation – samt samhällsplanering och byggande.

Ansvariga för boende och byggande

Ansvarigt statsråd

Bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson
Peter Eriksson Bostads- och digitaliserings­minister

Ansvarigt departement

Aktuellt om boende och byggande

  • Peter Erikssons pressträff om översyn av Boverkets byggregler

    Den 23 februari höll bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson en pressträff med anledning av att regeringen tillsatte en kommitté ledd av två personer som ska utreda och göra en genomgripande översyn av Boverkets byggregler.

  • Uppdrag för större samlade exploateringar

    Den 17 november presenterade bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson ett regeringsuppdrag till en statlig samordnare för större samlade exploateringar, det vill säga byggandet av nya städer.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 577 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida