Boende och byggande

Boende och byggande handlar om att få en bostadsmarknad och finansiering av bostäder som fungerar väl. Det handlar också om hur man planerar och utformar miljöer och byggnader. Området omfattar bostadsmarknad, lantmäteri – det vill säga geografisk information och fastighetsinformation – samt samhällsplanering och byggande.

Ansvariga för boende och byggande

Ansvarigt statsråd

Peter Eriksson
Peter Eriksson Bostads- och digitaliserings­minister

Ansvarigt departement

Aktuellt om boende och byggande

 • Uppdrag för större samlade exploateringar

  Den 17 november presenterade bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson ett regeringsuppdrag till en statlig samordnare för större samlade exploateringar, det vill säga byggandet av nya städer.

 • Internationell agenda för hållbar stadsutveckling är nu på plats

  • Peter Eriksson syns på en skärm ovanför en sal med ett bord framme vid scenen

   Peter Eriksson leder rundabordssamtal på temat ”Integrated Strategic Planning and Management”. Han höll ett inledande tal och avslutade mötet med att sammanfatta deltagarnas inlägg och budskap.

   Foto: Hanna Edström/Regeringskansliet.

  • En paviljong i en mässlokal

   Den svenska paviljongen lade fokus på insamling av öppna data för att nå hållbarhetsmålen, främst mål 11 om hållbara städer – och visade på hur olika svenska intressenter leder arbetet för en hållbar stadsutveckling och att genomföra Agenda 2030.

   Foto: Hanna Edström/Regeringskansliet.

  • Hus med en fond av berg och minister med några människor

   Vy mot konferensens utställningsområde.

   Foto: Hanna Edström/Regeringskansliet.

  Den 17-20 oktober ägde konferensen Habitat III rum i Ecuadors huvudstad Quito. Habitat III är FNs toppmöte om bostäder och stadsutveckling och representanter från 167 länder kunde enhälligt anta New Urban Agenda som är FN: s 20-års strategi för bostäder och hållbar stadsutveckling.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 537 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida