Civila samhället

Med det civila samhället avses en arena, skild från staten, marknaden och det enskilda hushållet, där människor organiserar sig och agerar tillsammans i gemensamma intressen. I området ingår allt från nätverk, ideella föreningar till registrerade trossamfund med mera. Politiken omfattar bland annat möjligheter att bilda organisationer, att få statligt stöd och att göra människor delaktiga och bedriva verksamhet.

Ansvariga för civila samhället

Ansvarigt statsråd

Alice Bah Kuhnke Kultur- och demokrati­minister

Ansvarigt departement

Aktuellt om civila samhället

  • Ett Sverige tillsammans för nyanländas etablering

    Måndag den 12 oktober samlas kommuner, myndigheter, företag, fackliga organisationer, civilsamhället och andra aktörer för att tillsammans skapa ännu bättre förutsättningar för nyanlända som kommer till Sverige. Statsminister Stefan Löfven står värd för konferensen och har bjudit in cirka 800 deltagare till en nationell samling, Sverige tillsammans.

  • Regeringen vill bättre ta tillvara det civila samhällets kompetens

    Illustration: Regeringskansliet

    Fredagen den 2 oktober samlades representanter från drygt hundra organisationer i det civila samhället till hearing inför framtagandet av en ny modell för samråd. Initiativet är Kulturdepartementets i samarbete med samtliga andra departement.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement och övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Prenumerera

Du kan prenumerera på ditt urval på två sätt:

Totalt 115 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida