Handel och investeringsfrämjande

Den svenska handels- och främjandepolitiken syftar till att främja svenska ekonomiska intressen och bilden av Sverige utomlands, för att sin tur underlätta export och import och möjliggöra ett ömsesidigt handelsutbyte med andra länder.

Ansvariga för handel och investeringsfrämjande

Ansvarigt statsråd

Mikael Damberg Närings- och innovations­minister

Ansvarigt departement

Aktuellt om handel och investeringsfrämjande

  • Sveriges nationella handlingsplan för företagande och mänskliga rättigheter ska stödja svensk export

    Idag lanserade Mikael Damberg regeringens svenska handlingsplan för företagande och mänskliga rättigheter som tagits fram i dialog med företag, fackliga organisationer, myndigheter och civilsamhället.

  • Team Sweden samordnar exportstöd

    Team Sweden besöker Brasilien
    Närings- och innovationsminister Mikael Damberg besöker tillsammans med Team Sweden Brasilien Foto: EPA/CARLOS VILLALBA

    Svenska företag som vill ut på export uppfattar dagens stöd som rörigt med olika myndigheter, bolag och verk. Team Sweden har därför uppgiften att samordna exportstödet och göra det enkelt och tydligt för företag som vill ut på exportmarknaden. Som första resmål besökte nyligen Team Sweden Brasilien.

Digital Single Market
Den europeiska digitala inre marknaden är en av tio prioriterade politiska områden för EU. Photo: European Union

Kommissionen presenterade strategi för EU:s digitala inre marknad

EU kommissionens ”En strategi för Europas digitala inre marknad” syftar till att få EU:s inre marknad att fungera väl också i en alltmer uppkopplad och digital ekonomi. Strategin innehåller både lagstiftande och icke-lagstiftande förslag som kommer att diskuteras och på sikt genomföras av EU:s medlemsstater.

Phidias Pilides och Fikri Toros, Cyperns respektive turkcypriotiska handelskammaren träffar statssekreteraren Oscar Stenström.
Phidias Pilides och Fikri Toros, Cyperns respektive turkcypriotiska handelskammaren träffar statssekreteraren Oscar Stenström. Foto: Catarina Axelsson/Regeringskansliet

Näringslivsledare på Cypern bidrar till fred

Fredsprocessen på Cypern omges av större optimism än på mycket länge. Näringslivet arbetar hårt för att bidra till en återförening av den delade ön. Med stöd av Sverige besökte därför Phidias Pilides, ordförande för Cyperns handelskammare, och Fikri Toros, ordförande för den turkcypriotiska handelskammaren Stockholm och mötte statssekreteraren på Näringsdepartmentet, Oscar Stenström

Mikael Damberg prisar Max Martin
Mikael Damberg delar ut regeringens musikexportpris till Max Martin och Spotify. Foto: Martina Huber/Regeringskansliet

Regeringen prisade Max Martin och Spotify

Regeringens Musikexportpris 2014, för utomordentliga insatser för svensk musikexport, tilldelades idag låtskrivaren och producenten Martin Sandberg, alias Max Martin. Näringsminister Mikael Damberg delade ut priset i UD:s bankhall.

Utrikesdepartementet

Utrikesdeklarationen 2015

I februari varje år hålls den utrikespolitiska debatten i riksdagen, som traditionsenligt inleds med att utrikesministern presenterat årets utrikesdeklaration - en programförklaring med visioner för Sveriges arbete i världen under det kommande året.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement och övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Prenumerera

Du kan prenumerera på ditt urval på två sätt:

Totalt 238 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida