Vuxenutbildning

Elevens förutsättningar och behov är utgångspunkten i vuxenutbildningen. Alla ska ha rätten att utbilda sig för att kunna utveckla sina kunskaper och sin kompetens. Syftet är att kunna stärka sin ställning i arbets- och samhällslivet samt för att främja sin personliga utveckling.

Ansvariga för vuxenutbildning

Ansvarigt statsråd

Anna Ekström Gymnasie- och kunskapslyfts­minister

Ansvarigt departement

Aktuellt om vuxenutbildning

  • En särskild utredare inom den kommunala vuxenutbildningen presenteras

    Måndagen den 20 februari presenterar gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström en särskild utredare som ska undersöka behovet av förändringar i regleringen av den kommunala vuxenutbildningen. Pressträffen webbsänds från kl. 13.30.

  • Nya vägar in i yrkeshögskolan

    Illustration: Regeringskansliet

    Nu blir det möjligt för fler att söka sig till yrkeshögskolan. Regeringen har beslutat att behörighetsgivande förutbildning och enstaka kurs ska kunna ges inom yrkeshögskolan.

Illustration: Regeringskansliet

Förändringar i vuxenutbildningen från årsskiftet

Med det nya året gäller nya regler och förutsättningar inom vuxenutbildningen. Bland annat utökas rätten att delta i kommunal vuxenutbildning (komvux) på gymnasial nivå och kommuner ska samarbeta om yrkesinriktad vuxenutbildning (regionalt yrkesvux).

Foto: Mikael Lundgren/Regeringskansliet

För en framstående kunskapsnation med jämlik utbildning och forskning i världsklass

I den här broschyren beskrivs det svenska utbildningsväsendet och dess finansiering, från förskola till högskoleutbildning. Den beskriver också en del av den offentligt finansierade forskningen i Sverige.

Illustration: Regeringskansliet

Rekordlåg ränta på studielån

Regeringen har i dag beslutat om att för 2017 sänka räntenivån på studielån till 0,34 procent vilket innebär en sänkning med 0,26 procentenheter i jämförelse med innevarande års nivå. Räntenivån för 2017 blir den lägsta någonsin och beslutet berör de cirka 1,5 miljoner personer som har studielån.

Gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström mötte Folkbildningsrådet
Gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström mötte Folkbildningsrådet. Foto: Marcus Strinäs/Regeringskansliet

Gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström mötte Folkbildningsrådet

Onsdagen den 9 november medverkade gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström i Folkbildningsrådets representantskaps höstsammanträde. Representantskapet är organisationens högsta beslutande organ och bland de närvarande fanns valda ombud från studieförbunden och folkhögskolorna.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 296 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida