Boende och byggande

English

Du behöver antingen installera Adobe Flash Player eller aktivera JavaScript för att se filmen.

Ladda ner Adobe Flash Player kostnadsfritt.

Bostads- och stadsutvecklingsminister Mehmet Kaplan om regeringens prioriteringar inom bostadspolitiken

250 000 nya bostäder till år 2020 - det är ett av regeringens mål i regeringsförklaringen. Bostad- och stadsutvecklingsminister Mehmet Kaplan intervjuas om regeringens åtgärder och prioriteringar inom bostadspolitiken.

Bostads- och stadsutvecklingsminister Mehmet Kaplan. - Stadsutveckling är en viktig del av lösningen på flera centrala samhällsutmaningar, sa bostads- och stadsutvecklingsminister Mehmet Kaplan. Foto: Regeringskansliet.

Urbant utvecklingsarbete diskuterades i Rinkeby

Den 13 november 2014 anordnades en konferens om urban utveckling i Rinkeby Folkets hus. Bostads- och stadsutvecklingsminister Mehmet Kaplan, som själv växte upp i Rinkeby, talade om stadsutveckling som en av lösningarna på flera samhällsutmaningar.

Två män på en scen. Moderator Tomas Kåberger presenterar den nya bostads- och stadsutvecklingsministern Mehmet Kaplan. Foto: Mats Bäckelin/Regeringskansliet

Städer inspirerar till innovation och nytänkande

-Hållbar stadsutveckling är en viktig fråga för regeringen. Vi vill ha en helhetssyn. Stadsmiljön inspirerar till innovation och nytänkande. Städer ska därför byggas med social gemenskap som mål och inom de gränser som ges av naturen.
Det sa bostads- och stadsutvecklingsminister Mehmet Kaplan när han den 10 november talade vid konferensen Building Sustainability SGBC14 på Stockholm Waterfront.

Budget för boende och byggande 2015

Bostäder i en stor del av Sveriges miljonprogramsområdenbehöver rustas upp. I budgetpropositionen 2015 föreslår regeringen att staten stödjer en renovering och energieffektivisering av hyresbostäder bland annat i de så kallade miljonprogramsområdena.

Alla notiser