Håkan Hallstedt blir regeringens spelutredare

Ordförklaringar

Ordlista

Under gårdagen meddelades att civilminister Ardalan Shekarabi kommer att utse Lotteriinspektionens generaldirektör Håkan Hallstedt till spelutredare. Hallstedt har varit generaldirektör för Lotteriinspektionen sedan september 2008.

- Håkan Hallstedt var den sista viktiga pusselbiten kopplat till spelfrågan och som jag är glad att vi nu kan ha på plats. Hallstedts kunskap och integritet behövs i reformeringen av spelmarknaden, säger Ardalan Shekarabi.

Bakgrund Håkan Hallstedt: 
Chef för Granskningsnämnden för radio och TV
Chefsjurist och ställföreträdande generaldirektör vid Lotteriinspektionen
Vice ordförande i Allmänna reklamationsnämnden
Vid Regeringskansliet som rättssakkunnig, kansliråd och ämnesråd i Miljö- och Kulturdepartementen.