Försvars­departementet

Försvarsdepartementet ansvarar för Sveriges militära försvar och dess stödmyndigheter. Departementet planerar på strategisk nivå internationella insatser och säkerhetsfrämjande verksamhet och ger uppdrag till myndigheterna att genomföra samt följa upp dessa insatser.

Ansvarigt statsråd

Peter Hultqvist Försvars­minister

Aktuellt från Försvarsdepartementet

  • Peter Hultqvist mötte den finske försvarsministern i Karlskrona

    Försvarsminister Peter Hultqvist och den finske försvarministern Jussi Niinistö ombord på en ubåt.
    Försvarsminister Peter Hultqvist och den finske försvarministern Jussi Niinistö ombord på en ubåt. Foto: Anders Eriksson/Regeringskansliet

    Försvarsminister Peter Hultqvist träffade den 24 maj sin finske kollega Jussi Niinistö i Karlskrona. Under besöket diskuterades det finsk-svenska samarbetet och ministrarna besökte också en av de svenska u-båtarna.

  • Nytt lätt torpedsystem ska förstärka marinstridskrafterna

    Försvarets Materielverk (FMV) och Saab har idag tecknat avtal om utveckling och produktion av ett nytt lätt torpedsystem. Regeringen beslutade förra veckan att bemyndiga Försvarsmakten att beställa ett sådant system. Produktion och anskaffning av systemet ska ske mellan åren 2016-2024 och systemet beräknas vara operativt 2023.

Regeringskansliet

Försvarspolitisk inriktning 2016-2020

Den försvarspolitiska inriktningen 2016-2020 utgår från en förändrad säkerhetspolitisk situation i Europa. Försvaret får en tydligare inriktning mot ett nationellt försvar.

Sverige Finland
Svensk-finskt försvarsamarbete Försvarsdepartementet

Försvarssamarbetet Sverige Finland

Sverige och Finland har ett nära försvarspolitiskt samarbete och samverkar både bilateralt och inom olika internationella forum.

Twitter
Sociala medier Foto: Regeringskansliet

Försvarsdepartementet på sociala medier

På Twitter publiceras nyheter om försvarsministerns aktiviteter och regeringsbeslut. På Flickr finns aktuella bilder på försvarsministern och statssekreteraren.

Illustration: Regeringskansliet

Samförståndsavtal om värdlandsstöd

Samförståndsavtalet med Nato om värdlandsstöd är ett övergripande avtal som innehåller grundläggande principer och procedurer för värdlandsstöd och kan användas i fred (t.ex. i samband med övningar) samt i kriser och krig.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 524 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida