Ny chef för Revisorsnämnden

Regeringen har utsett Per Johansson till ny direktör och chef för Revisorsnämnden.

Ordförklaringar

Ordlista

Per Johansson är avdelningschef vid Riksrevisionen. Han har tidigare haft arbetsledande befattningar inom FN:s internrevision OIOS, Finansdepartementets budgetavdelning och Statens räddningsverk. Han har också under flera år verkat som revisor och har även undervisat i redovisning vid Mittuniversitetet. Vidare har han varit ledamot i Ekonomistyrningsverkets internrevisionsråd och svensk representant i olika expert- och rådsarbetsgrupper inom EU. 

– Med Per Johansson får Revisorsnämnden en chef med bred erfarenhet från både statsförvaltningen och revisionsbranschen. Hans gedigna kunskaper om bland annat EU:s beslutsprocesser kommer vara till stor nytta för myndigheten som verkar inom ett område där utvecklingen i allt högre grad sker internationellt, säger justitie- och migrationsminister Morgan Johansson.

Per Johansson tillträder den 1 februari 2016.

Kontakt

Jonatan Holst
Pressekreterare hos justitie- och migrationsminister Morgan Johansson
Telefon 08-405 21 73
Mobil 072-227 85 35
e-post till Jonatan Holst