Bortre tidsgränsen i sjukförsäkringen tas bort

Regeringens proposition om att avskaffa den bortre tidsgränsen i sjukförsäkringen röstades igenom av en majoritet i riksdagen onsdagen den 9 december.

Ordförklaringar

Ordlista

Som ett steg mot en mer trygg, effektiv och förutsägbar sjukförsäkring kommer den bortre gränsen i sjukförsäkringen, som i normalfallet infaller efter två och ett halvt år, att avskaffas. Förslaget träder i kraft från och med den 1 februari år 2016.

- Jag är glad att vi idag sätter stopp för utförsäkringspolitiken. Den har inte gett människor bättre förutsättningar att bli friska och komma tillbaka till arbete – tvärtom. I en tid då sjuktalen ökar måste vi lägga resurser på insatser som vi vet ger resultat, inte på ineffektiva och omänskliga utförsäkringar, säger socialförsäkringsminister Annika Strandhäll.

Kontakt

Tora Heckscher
Pressekreterare hos socialförsäkringsminister Annika Strandhäll
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 072 212 62 64
e-post till Tora Heckscher