Samepolitik

Samerna är ett folk, ett urfolk och en minoritet. Sametinget är en statlig myndighet med det övergripande uppdraget att bevaka frågor som rör samisk kultur i Sverige.

Ansvariga för samepolitik

Ansvarigt statsråd

Alice Bah Kuhnke Kultur- och demokrati­minister

Ansvarigt departement

Aktuellt om samepolitik

 • Alice Bah Kuhnke delade ut Gollegiella 2016, nordiskt samiskt språkpris

  • Gruppbild

   Pristagarna tillsammans med de nordiska ministrarna som ansvarar för samiska frågor och sametingspresidenterna. Från vänster; Jan Skoglund Paltto, kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke, Kirsi Paltto, Jari Lindström, justitieminister i Finland, Máret Steinfjell, Jan Tore Sanner, kommunal- og moderniseringsminister, Norge, Ingá-Márja Steinfjell, Aili Keskitalo, sametingspresident, Norge, Håkan Jonsson, Sametingets styrelseordförande, Sverige, Tiina-Sanila Aiko sametingspresident, Finland.

   Foto: Jannie Flodman/Sveriges Radio

  • Máret Steinfjell och Ingá-Márjá Steinfjell håller i blommor och diplom

   Máret Steinfjell och Ingá-Márjá Steinfjell belönas bland annat för den sydsamiska talkshowen Steinfjell & Steinfjell som på kort tid lockat femtontusen lyssnare i Sverige, Norge och Finland

   Foto: Marianne Andersson/Regeringskansliet

  • Jan skoglund Paltto och Kirsi Paltto tar emot diplom och blommor av kultur- och demokratiministern

   Jan Skoglund Paltto och Kirsi Paltto får priset för sitt mångåriga arbete med att främja de samiska språken, nordsamiska, sydsamiska och lulesamiska.

   Foto: Marianne Andersson/Regeringskansliet

  • Samtingspresidenterna står i en trappa

   Prisutdelningen ägde rum i samband med mötet mellan de nordiska ministrarna ansvariga för samiska frågor och sametingspresidenterna i de nordiska länderna, från vänster Aili Keskitalo, sametingspresident, Norge, Håkan Jonsson, Sametingets styrelseordförande, Sverige och Tiina-Sanila Aikio, sametingspresident, Finland.

   Foto: Marianne Andersson/Regeringskansliet

  Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke delade ut Gollegiella 2016, nordiskt samiskt språkpris, till systrarna Ingá-Márja och Máret Steinfjell och till makarna Kirsi Paltto och Jan Skoglund Paltto.

 • Uppdrag till Ekonomistyrningsverket att analysera Sametinget

  Regeringen uppdrar åt Ekonomistyrningsverket (ESV) att analysera Sametingets arbete med intern styrning och kontroll samt användningen av statliga medel. Vidare ska ESV analysera förutsättningarna för Sametinget att säkerställa att verksamheten bedrivs effektivt utifrån gällande reglering samt hur verksamheten kan effektiviseras.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 71 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida