Migration

Svensk migrationspolitik omfattar flykting- och invandringspolitik, återvändande, stöd för återvandring och kopplingen mellan migration och utveckling. Den inbegriper även samarbetet på internationell nivå kring dessa frågor. Området omfattar också frågor om svenskt medborgarskap.

Ansvariga för migration

Ansvarigt statsråd

Justitie- och migrationsminister Morgan Johansson
Morgan Johansson Justitie- och migrations­minister

Ansvarigt departement

Aktuellt om migration

  • Regeringens arbete med återvändande

    Måndagen den 2 maj presenterade justitie- och migrationsminister Morgan Johansson och inrikesminister Anders Ygeman regeringens arbete med återvändande för de som fått avslag på eller dragit tillbaka sin asylansökan. Presentationen skedde vid en webbutsänd pressträff.

Förslag om att tillfälligt begränsa möjligheten att få uppehållstillstånd i Sverige

Regeringen har torsdagen den 28 april beslutat om en proposition med förslag att svenska asylregler tillfälligt ska anpassas till miniminivån enligt EU-rätten och internationella konventioner.

EU och Turkiet är överens om samarbete i migrationsfrågorna

Europeiska rådets mötet 17-18 mars resulterade i en överenskommelse om migrationsfrågorna som syftar till att stoppa de irreguljära flyktingströmmarna och få ett slut på människosmugglingen.

Sverige beviljas bistånd från EU:s asyl-,migrations- och integrationsfond

Sverige har begärt och beviljats bistånd vid nödsituation från EU:s asyl-, migrations- och integrationsfond (AMIF). Migrationsverket har nu fått 35 miljoner euro för extra boendekostnader som uppkommit mellan den 1 dec 2015-15 mars 2016.

Förlängning av gränskontroll vid inre gräns

Regeringen har beslutat att förlänga gränskontrollen vid inre gräns från den 9 maj till och med den 7 juni 2016.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 522 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida