Bekämpningen av terrorism

Området beskriver hur Sverige, enskilt och tillsammans med andra stater arbetar för att möta hotet från terrorismen. Det omfattar också frågor om lagstiftning mot penningtvätt och finansiering av terrorism.

Ansvariga för bekämpning av terrorism

Ansvarigt statsråd

Inrikesminister Anders Ygeman
Anders Ygeman Inrikes­minister

Ansvarigt departement

Aktuellt om bekämpning av terrorism

Effektivare stopp för finansiering av terrorism

Regeringen ger flera myndigheter i uppdrag att vidareutveckla och förstärka sitt samarbete för att effektivare bekämpa finansiering av terrorism. "Finansieringen är en förutsättning för terrorismen. Genom att stoppa pengarna stryper vi terrorismens syre" säger inrikesminister Anders Ygeman.

Åtgärder mot missbruk av pass

En ny lag har trätt i i kraft för att minska missbruket av svenska pass och minska risken för att giltiga pass hamnar i fel händer.

Skärpt straffrättslig lagstiftning för att motverka terrorismresor

En skärpt straffrättslig lagstiftning för att motverka terrorismresor trädde i kraft 1 april.

Förstärkta insatser mot terrorism

Regeringen föreslår höjt anslag till Säkerhetspolisen för fortsatt vidareutveckling av arbetet mot terrorism, stärkt skydd avseende vitala samhällsfunktioner samt för att motverka främmande makts underrättelseverksamhet.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 184 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida