Utbildningsdepartementet

English

Du behöver antingen installera Adobe Flash Player eller aktivera JavaScript för att se filmen.

Ladda ner Adobe Flash Player kostnadsfritt.

Förslag om betyg från årskurs 4

Betyg ska ges från och med årskurs 4. Det är ett av tre förslag för att höja resultaten i skolan som regeringens utredare Martin Ingvar i dag har presenterat.

Jan Björklund Foto: Martina Huber/ Regeringskansliet

Regeringen föreslår 100 timmar mer idrott i grundskolan

Antalet idrottslektioner i grundskolan ska öka med 20 procent. Det föreslår regeringen idag. Grundskolans elever får i dag mindre tid för idrott och hälsa än för tjugo år sedan. Ändringen av timplanen bedöms ske till läsåret 2016/17.
- Mer idrott innebär att eleverna rör sig mer och det kan bidra till bättre kunskapsresultat, säger utbildningsminister Jan Björklund.

Sfi avvecklas som egen skolform

Regeringen föreslår i en remiss till Lagrådet idag att sfi avvecklas som egen skolform och inordnas i den kommunala vuxenutbildningen. På så sätt skapas en sammanhållen utbildning i det svenska språket.

Skolavslutningar i kyrkan tillåts

Regeringen föreslår idag att det i skollagen tydliggörs att det blir tillåtet för skolorna att ha avslutningar i kyrkan.
- Det ska vara tillåtet att ha skolavslutning i kyrkan och det ska vara tillåtet att sjunga psalmer som till exempel Den blomstertid nu kommer, säger utbildningsminister Jan Björklund.

Alla notiser
Aug 22
Regeringens arbete mot mäns våld mot kvinnor

Kontakta oss

Utbildningsdepartementet work Drottninggatan 16 postal 103 33 Stockholm Telefon work 08-405 10 00
e-post till departementet Mer kontaktinformation
Ansvarsområden
Utbildningsdepartementet ansvarar för frågor som rör förskoleverksamhet, förskoleklass, grundskola och övriga obligatoriska skolformer, skolbarnsomsorg, gymnasieskola, ungdomspolitik, vuxenutbildning, folkbildning, universitet och högskola, forskning, jämställdhet, politik för det civila samhället och studiefinansiering.

Intervjuer och reportage


Här kan du läsa intervjuer och reportage med ministrarna och andra från departementets verksamhet.