Utbildningsdepartementet

English

Regeringen satsar 1 miljard på förbättrad arbetsmiljö och energieffektivisering i skolan

Regeringen har för avsikt att lämna förslag i kommande budgetpropositionen om ett nytt statsbidrag för medfinansiering av investeringar i bra arbetsmiljö i klimatsmarta skolbyggnader med moderna läromiljöer.

- Man ska bli pigg av att gå till skolan, inte trött. Dålig ventilation och lokaler dåligt anpassade för modern pedagogik skapar trötta elever och sämre resultat. Därför investerar vi i skolrenoveringar. Alla elever och lärare ska ha en bra arbetsmiljö i moderna lokaler, säger utbildningsminister Gustav Fridolin.

Du behöver antingen installera Adobe Flash Player eller aktivera JavaScript för att se filmen.

Ladda ner Adobe Flash Player kostnadsfritt.

Pressträff med Stefan Löfven och Gustav Fridolin

Onsdag den 15 oktober höll statsminister Stefan Löfven och utbildningsminister Gustav Fridolin en gemensam pressträff i Rosenbad. Vid pressträffen presenterades regeringens investeringar för mer kunskap i den svenska skolan.

Nya statssekreterare i Utbildningsdepartementet

Regeringen har idag beslutat att utse Anders Lönn till statssekreterare på Utbildningsdepartementet hos Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning och Roger Mörtvik till statssekreterare hos gymnasie- och kunskapslyftsminister Aida Hadzialic.

Helene Öberg statssekreterare hos utbildningsminister Gustav Fridolin

Regeringen har idag beslutat att utse Helene Öberg till statssekreterare på Utbildningsdepartementet hos utbildningsminister Gustav Fridolin. Helene Öberg är född 1979 och kommer närmast från uppdrag som oppositionslandstingsråd i Stockholm och sammankallande i Miljöpartiets partistyrelse. Hon har breda erfarenheter av ledarskap och chefsarbete i politiska organisationer och civilsamhället. Helene Öberg tillträder med omedelbar verkan.

Alla notiser
Okt 21

Kontakta oss

Utbildningsdepartementet work Drottninggatan 16 postal 103 33 Stockholm Telefon work 08-405 10 00
e-post till departementet Mer kontaktinformation
Ansvarsområden
Utbildningsdepartementet ansvarar för frågor som rör förskoleverksamhet, förskoleklass, grundskola och övriga obligatoriska skolformer, skolbarnsomsorg, gymnasieskola, ungdomspolitik, vuxenutbildning, folkbildning, universitet och högskola, forskning, jämställdhet, politik för det civila samhället och studiefinansiering.