Statsrådsberedningen

English
Foto på Stefan Löfven och Ban Ki-moon Stefan Löfven träffade FN:s generalsekreterare Ban Ki-moon i FN för att medverka i generalförsamlingens högnivåmöte. Foto: Amanda Voisard/FN

Regeringen firar barnkonventionen 25 år

I dag fyller FN:s barnkonvention 25 år. Statsminister Stefan Löfven och barn-, äldre- och jämställdhetsminister Åsa Regnér är på plats i FN i New York och deltar i firandet. Regeringen satsar på att stärka barnets rättigheter och har påbörjat arbetet med att göra barnkonventionen till svensk lag.

Foto på Kristina Persson. Foto: Martina Huber/Regeringskansliet

Rundabordssamtal för en grön omställning

Den 19 november samlade ministern för strategi- och framtidsfrågor, Kristina Persson, representanter från näringsliv, civilsamhälle, riksdag och regering för att i ett första rundabordsamtal strukturera upp frågeställningarna kring en grön omställning av samhället.

Du behöver antingen installera Adobe Flash Player eller aktivera JavaScript för att se filmen.

Ladda ner Adobe Flash Player kostnadsfritt.

Försvarsmaktens analys av underrättelseoperationen presenterades

I dag presenterade ÖB Sverker Göranson Försvarsmaktens analys av underrättelseoperationen som genomfördes i oktober i Stockholms skärgård. Statsminister Stefan Löfven och försvarsminister Peter Hultqvist kommenterade analysen vid en pressträff.

Stefan Löfven i talarstolen. Foto: Martina Huber/Regeringskansliet

Regeringen träffade den utländska diplomatkåren

- Sverige är ett litet land men har stora ambitioner när det gäller kunskap, välfärd och jämställdhet. Det är också grunden i regeringens politiska prioriteringar. Det sa statminister Stefan Löfven när han träffade de utländska ambassadörerna i Stockholm nyligen.
Det var torsdag den 5 november som de utländska ambassadörerna som är stationerade i Stockholm var inbjudna till Utrikesdepartementet för att träffa delar av den svenska regeringen.

Alla notiser
Nov 25
Ansvarsområden
Statsrådsberedningen har ansvar för att leda och samordna arbetet i Regeringskansliet. Statsrådsberedningen är indelad i statsministerns kansli, förvaltningschefens kansli, rättschefens kansli och kansliet för samordning av EU-frågor.

Kontakta oss

Statsrådsberedningen work Rosenbad 4 postal 103 33 Stockholm Telefon work 08-405 10 00
e-post till departementet Mer kontaktinformation

Senaste publikationer