Statsrådsberedningen

English

Stefan Löfven besöker New York och Washington

Statsminister Stefan Löfven besöker USA mellan den 29 och 31 mars. Besöket inleds i New York med fokus på frågor om anständiga arbetsvillkor i arbetet med de globala hållbarhets- och utvecklingsmålen. I Washington träffar statsministern bland andra USA:s vicepresident Joseph Biden samt håller ett anförande på tankesmedjan Brookings Institution om globaliseringens utmaningar och möjligheter.

Stefan Löfven träffade Kinas president Xi Jinping på den sydkinesiska ön Hainan. Foto: Karin Olander/TT

Kinabesök fokuserar på handel, mänskliga rättigheter och diplomatiska relationer

Den 27-28 mars besöker statsminister Stefan Löfven Kina. Statsministern är inbjuden att medverka vid Boao Forum for Asia i Hainan och han besöker även Peking. Viktiga delar av besöket är överläggningar med president Xi Jinping respektive premiärminister Li Keqiang.

Du behöver antingen installera Adobe Flash Player eller aktivera JavaScript för att se filmen.

Ladda ner Adobe Flash Player kostnadsfritt.

Stimulans för ökat byggande

Regeringen har som målsättning att öka byggandet till 250 000 bostäder 2015-2020. De investeringar vi ser framför oss för budgeten för 2016 omfattar 6,2 miljarder kronor per år. För att öka nybyggnationen av hyresrätter föreslår regeringen att en stimulans för nybyggnation införs. Förslaget kommer att ingå i budgetpropositionen för 2016 och beräknas uppgå till 3,2 miljarder kronor per år.

Stefan Löfven står vid ett bord. Höja kunskapsresultaten, öka jämlikheten och höja läraryrkets attraktivitet är tre prioriteringar för regeringens satsningar på skolan. Foto: Martina Huber/Regeringskansliet

Statsminister Stefan Löfven talade på SKL:s ordförandedag

Regeringen kommer att prioritera skolan, men det är också en prioritering som måste göras i alla kommuner. Det är en stor uppgift som vi bara kan göra tillsammans. Det sa statsminister Stefan Löfven när han i dag talade inför Sveriges Kommuner och Landsting.

Alla notiser
Ansvarsområden
Statsrådsberedningen har ansvar för att leda och samordna arbetet i Regeringskansliet. Statsrådsberedningen är indelad i statsministerns kansli, förvaltningschefens kansli, rättschefens kansli och kansliet för samordning av EU-frågor.

Kontakta oss

Statsrådsberedningen work Rosenbad 4 postal 103 33 Stockholm Telefon work 08-405 10 00
e-post till departementet Mer kontaktinformation