Statsrådsberedningen

English

Du behöver antingen installera Adobe Flash Player eller aktivera JavaScript för att se filmen.

Ladda ner Adobe Flash Player kostnadsfritt.

Utredning ska dra lärdomar av branden

Den stora skogsbranden i Västmanland har pågått i en vecka, och är ännu inte under kontroll. Fokus måste fortfarande ligga på att släcka branden och fortsätta rädda liv och egendom. Men regeringen vill redan nu förbereda och påbörja arbetet med att se vilka lärdomar som kan dras för att kunna utveckla och förbättra Sveriges krisberedskap inför framtida kriser. Statsminister Fredrik Reinfeldt berättade i dag, efter regeringssammanträdet, att regeringen vill tillsätta en utredning för att titta på detta.

Fredrik Reinfeldt och räddningspersonal Foto: Roberta Alenius/Regeringskansliet

Statsministern i skogsbrandsdrabbat område

I dag besökte statsminister Fredrik Reinfeldt det skogsbrandsdrabbade området i Västmanland. Där träffade han bland annat landshövdingen och räddningsledaren för att informera sig om läget på plats.

Du behöver antingen installera Adobe Flash Player eller aktivera JavaScript för att se filmen.

Ladda ner Adobe Flash Player kostnadsfritt.

Regeringen nominerar Cecilia Malmström till svensk EU-kommissionär

Cecilia Malmström nomineras till svensk EU-kommissionär, den särskilda lagstiftningen för riksinternatskolor ska avskaffas och ordet ras tas bort ur svenska lagtexter. Det var några av besluten som regeringen presenterade på sommarfikan efter regeringssammanträdet i dag.

Uttalande från statsminister Fredrik Reinfeldt med anledning av flygplanskatastrofen i Ukraina

"Jag beklagar den fruktansvärda flygplanskatastrofen. Våra tankar går till alla personer som nu sörjer en saknad familjemedlem, vän eller kollega. Nedskjutningen måste omedelbart utredas och de ansvariga ställas till svars."

Alla notiser
Aug 21
Ansvarsområden
Statsrådsberedningen har ansvar för att leda och samordna arbetet i Regeringskansliet. Statsrådsberedningen är indelad i statsministerns kansli, EU-ministerns kansli, samordningskanslierna, förvaltningschefens kansli, rättschefens kansli och kansliet för samordning av EU-frågor.

Kontakta oss

Statsrådsberedningen work Rosenbad 4 postal 103 33 Stockholm Telefon work 08-405 10 00
e-post till departementet Mer kontaktinformation