Statsrådsberedningen

English
Stefan Löfven i en ring med människor runt Stockholms Stora synagoga - I dag står vi upp för rättfärdigheten, för religionsfriheten, för demokratin och vi viker oss aldrig, sade Stefan Löfven. Foto: Henrik Montgomery/TT

"Vi låter aldrig hatet vinna makten över våra liv"

Stefan Löfven var en av alla deltagare när det bildades en mänsklig ring runt Stockholms Stora synagoga den 27 februari på Raoul Wallenbergs torg. I sitt tal uttryckte statsministern stor sympati för offren och deras familjer i attentaten i Paris och Köpenhamn.

Bild på Kristina Persson. Kristina Persson leder regeringens framtidsarbete. Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Grön omställning ska bidra till helhet

Analysgruppen Grön omställning är en av tre analysgrupper inom ramen för regeringens framtidsarbete "Uppdrag: Framtid" som leds av Kristina Persson, minister för strategi- och framtidsfrågor samt nordiskt samarbete.

Statsminister Stefan Löfven träffade Angela Merkel i Berlin. Foto: Bundesregierung/Steffen Kugler Statsminister Stefan Löfven träffade Angela Merkel i Berlin. Foto: Bundesregierung/Kugler

Jobben i fokus på toppmöte mellan Merkel och Löfven

Stefan Löfven besökte igår Berlin för ett enskilt möte med tyska förbundskanslern Angela Merkel. Besöket är Löfvens första besök i Berlin sen han tillträdde som statsminister. På agendan för mötet stod bland annat jobben och den ekonomiska utvecklingen i EU, situationen i Ukraina och migration.

Framtidens utmaningar på arbetsmarknaden

Ministern för strategi- och framtidsfrågor Kristina Persson har tillsatt en arbetsgrupp för att definiera problem och möjligheter samt komma med förslag på lösningar på framtidens utmaningar på arbetsmarknaden. Gruppen leds av Kommunals ordförande Annelie Nordström och ekonomen Klas Eklund.

Alla notiser
Mar 1
Ansvarsområden
Statsrådsberedningen har ansvar för att leda och samordna arbetet i Regeringskansliet. Statsrådsberedningen är indelad i statsministerns kansli, förvaltningschefens kansli, rättschefens kansli och kansliet för samordning av EU-frågor.

Kontakta oss

Statsrådsberedningen work Rosenbad 4 postal 103 33 Stockholm Telefon work 08-405 10 00
e-post till departementet Mer kontaktinformation