Statsrådsberedningen

English

Minnesceremonier för tsunamins offer

Annandag jul, den 26 december, deltar representanter från regeringen och Regeringskansliet vid ceremonier i Sverige och Thailand till minnet av offren för flodvågskatastrofen i Sydostasien 2004.

Du behöver antingen installera Adobe Flash Player eller aktivera JavaScript för att se filmen.

Ladda ner Adobe Flash Player kostnadsfritt.

Investeringsplanen välkomnades vid toppmöte

EU:s stats- och regeringschefer gav under mötet i Bryssel den 18 december sitt godkännande till det fortsatta arbetet med kommissionens investeringsplan. Den ska främja jobb, tillväxt och konkurrenskraft i Europa. Vid mötet hölls även en strategisk diskussion om EU:s strategi gentemot Ryssland samt fortsatt stöd till Ukraina. Sverige representerades av statsminister Stefan Löfven.

Foto på Stefan Löfven i EU-nämnden. Statsminister Stefan Löfven i EU-nämnden inför möte i Europeiska rådet den 18 och 19 december. Foto: Martina Huber/Regeringskansliet

Jobb huvudfrågan på EU-toppmöte

Huvudfrågan vid toppmötet i Europeiska rådet den 18 och 19 december väntas bli en diskussion om jobb, tillväxt och konkurrenskraft. Till grund för diskussionen kommer bland annat kommissionens årliga tillväxtöversikt och dess meddelande om en investeringsplan att ligga.

Foto på regeringen efter överläggningar på Harpsund. Foto: Martina Huber/Regeringskansliet

Regeringen sammanträdde på Harpsund

Den 15 december sammanträdde regeringen på Harpsund. I samband med detta höll statsminister Stefan Löfven, finansminister Magdalena Andersson, klimat- och miljöminister Åsa Romson och utbildningsminister Gustav Fridolin en pressträff.

Alla notiser
Dec 22
Ansvarsområden
Statsrådsberedningen har ansvar för att leda och samordna arbetet i Regeringskansliet. Statsrådsberedningen är indelad i statsministerns kansli, förvaltningschefens kansli, rättschefens kansli och kansliet för samordning av EU-frågor.

Kontakta oss

Statsrådsberedningen work Rosenbad 4 postal 103 33 Stockholm Telefon work 08-405 10 00
e-post till departementet Mer kontaktinformation

Senaste publikationer