Statsrådsberedningen

English
Foto på Angela Merkel, Irakli Gharibashvili och Stefan Löfven på toppmötet i Riga. Angela Merkel, Tysklands förbundskansler, Georgiens premiärminister, Irakli Gharibashvili och statsminister Stefan Löfven på toppmötet i Riga. Foto: AP/Mindaugas Kulbis

Statsministern deltog på det Östliga Partnerskapets toppmöte i Riga

Den 21 - 22 maj deltog statsminister Stefan Löfven i toppmötet inom Östliga partnerskapet i Riga. Statsministerns deltagande manifesterar den vikt regeringen fäster vid partnerskapet - som ursprungligen lanserades av Sverige och Polen - och relationerna med länderna i Östeuropa. Det handlar i grunden om ett mångårigt och konsekvent svensk stöd för ett Europa som präglas av demokrati, sammanhållning och välstånd.

Pernilla Glad blir personaldirektör i Regeringskansliet

Pernilla Glad anställs som personaldirektör i Regeringskansliet. Hon kommer att fortsätta utvecklingen av personalarbetet i Regeringskansliet och, i samarbete med departementen, ytterligare stärka arbetet med Regeringskansliets kompetensförsörjning. Pernilla Glad tillträder den 14 september 2015.

Bild på Stefan Löfven. Foto: Martina Huber/Regeringskansliet

Statsministern talade på Handikappförbundens kongress

Mångfald innebär möjligheter och alla har olika funktionsförmåga men samma människovärde. Detta går som en röd tråd i regeringens arbete, sa statsminister Stefan Löfven när han talade på Handikappförbundens kongress.

Bild på Jan-Olof Jacke, chef för Astra i Sverige, statsminister Stefan Löfven, Pascal Soiriot, Astras Zenecas koncernchef,och näringsminister Mikael Damberg. I samband med Innovationsrådets möte träffades Jan-Olof Jacke, chef för Astra i Sverige, statsminister Stefan Löfven, Pascal Soiriot, Astras Zenecas koncernchef, och näringsminister Mikael Damberg. Foto: Carl-Johan Friman/Regeringskansliet

Digitalisering och life-science i fokus på Innovationsrådets möte

Sverige står inför stora utmaningar och möjligheter i och med digitaliseringen. Detta var utgångspunkten när nationella innovationsrådet hade sitt andra möte i Rosenbad måndag den 18 maj. Mötet var startskottet för ett kommande, långsiktigt arbete hur regeringen på ett nationellt plan ska ta sig an digitaliseringsfrågan.

Alla notiser
Maj 24
Ansvarsområden
Statsrådsberedningen har ansvar för att leda och samordna arbetet i Regeringskansliet. Statsrådsberedningen är indelad i statsministerns kansli, förvaltningschefens kansli, rättschefens kansli och kansliet för samordning av EU-frågor.
Foto på Stefan Löfven.

Regeringen deltar i #HeForShe


Ett FN-initiativ som handlar om att få män att engagera sig i jämställdhetskampen.

Kontakta oss

Statsrådsberedningen work Rosenbad 4 postal 103 33 Stockholm Telefon work 08-405 10 00
e-post till departementet Mer kontaktinformation

Senaste publikationer