Statsrådsberedningen

English

Du behöver antingen installera Adobe Flash Player eller aktivera JavaScript för att se filmen.

Ladda ner Adobe Flash Player kostnadsfritt.

Ny ordförande för Europeiska rådet och EU:s höga representant utsedda

EU:s stats- och regeringschefer har utsett Polens premiärminister Donald Tusk till ny ordförande för Europeiska rådet samt Italiens utrikesminister Federica Mogherini till EU:s höga representant i utrikesfrågor. Beslutet fattades på ett extrainsatt möte i Bryssel den 30 augusti. Statsminister Fredrik Reinfeldt deltog vid mötet.

Birgitta Ohlsson talar. Foto: Martina Huber/Regeringskansliet

Birgitta Ohlsson: Hela samhälllet måste mobilisera mot extremism

Att motverka att människor reser till andra länder för att strida med våldsbejakande extremistiska grupper kräver inte bara säkerhetspolitiska åtgärder. Det kräver ett engagemang från hela samhället - med fokus inte minst på förebyggande arbete. Det sade EU- och demokratiminister Birgitta Ohlsson när hon igår augusti inledningstalade på ett expertseminarium om utländska stridande.

Regeringen presenterar nya skolförslag

I Malmö i dag presenterade Fredrik Reinfeldt, Jan Björklund, Annie Lööf och Göran Hägglund flera nya skolförslag - däribland högre löner till särskilt skickliga lärare. Med mer fokus på kunskap i skolan är målet att Sverige inom tio år ska ha klättrat upp till topp-tio i Pisa-mätningarna.

Regeringen vill ha fler miljöbilar

I dag är Fredrik Reinfeldt, Jan Björklund, Annie Lööf och Göran Hägglund i Sundsvall för att presentera satsningar på fler miljöbilar och lägre utsläpp från transportsektorn. Sverige är ett av få länder som har lyckats kombinera minskande klimatutsläpp med en växande ekonomi. Regeringen vill fortsätta satsa på förnybar energi och utvecklad miljöteknik för att på så vis utveckla Sveriges ekonomi på ett hållbart sätt. Dagens förslag är ytterligare steg på vägen.

Alla notiser
Sep 2
Ansvarsområden
Statsrådsberedningen har ansvar för att leda och samordna arbetet i Regeringskansliet. Statsrådsberedningen är indelad i statsministerns kansli, EU-ministerns kansli, samordningskanslierna, förvaltningschefens kansli, rättschefens kansli och kansliet för samordning av EU-frågor.

Kontakta oss

Statsrådsberedningen work Rosenbad 4 postal 103 33 Stockholm Telefon work 08-405 10 00
e-post till departementet Mer kontaktinformation