Om webbplatsen

www.regeringen.se och den engelska versionen, www.government.se är regeringens och Regeringskansliets gemensamma webbplatser.

Så är webbplatsen uppbyggd

Webbplatsen är uppbyggd efter besökarnas vanligaste behov: Att hitta handlingar och dokument, att få information om aktuella regeringsförslag, initiativ och aktiviteter inom Regeringskansliet samt att få veta hur beslutsprocesserna fungerar.

Att hitta på webbplatsen

På webbplatsen kan du välja olika vägar in till informationen: Via departement, statsråd och ämnesområde. Det går också bra att hitta via:

Enkel sökning

Den enkla sökningen når du via webbplatsens sidhuvud - skriv ett ord eller en mening i sökfältet och klicka på Sök. Vill du få med alla träffar som innehåller ett visst ord ska du söka med asterisk *. Sökning på budget* ger exempelvis träffar även på budgeten och budgetpropositionen.

Avancerad sökning

För att få större träffsäkerhet kan du använda den avancerade sökningen. Med avancerad sökning kan du avgränsa din sökning på flera sätt genom att använda de val som finns på söksidan. Du kan till exempel välja att bara söka innehåll från ett visst departement eller bara söka bland pressmeddelanden. Du kan kombinera alla valen som finns på söksidan. Den avancerade sökningen når du via webbplatsens sidhuvud.

Ansvarsområden A-Ö

Om du är osäker på vilket departement som handlägger en viss fråga kan du titta på sidan Ansvarsområden A-Ö. Den hittar du på webbplatsen startsida, i högerspalten under rubriken Detta arbetar departementen med, längst ner under de 19 övergripande ansvarsområdena.

Notisarkiv

Notiser på regeringen.se och www.government.se visas i den ordning som man redaktionellt valt. I notisarkiv (som man når genom att klicka på länken Visa alla notiser) visas de däremot i kronologisk ordning baserad på uppdateraddatum.