Närings­departementet

Näringsdepartementet har ansvar för frågor som rör boende och byggande, bolag med statligt ägande, it-politik, näringsliv, landsbygd, livsmedel, regional tillväxt, postfrågor, samt transporter och infrastruktur.

Ansvariga statsråd

Mikael Damberg Närings- och innovations­minister
Anna Johansson Infrastruktur­minister
Mehmet Kaplan Bostads-, stadsutvecklings- och it-­minister
Sven-Erik Bucht Landsbygds­minister

Aktuellt från Näringsdepartementet

Logotypen för Sveriges ordförandeskap som föreställer en flagga och texten Sweden Sverige Chairmanship.
Logotypen för Sveriges ordförandeskap. Regeringskansliet

Sverige ordförande i innovationsnätverket EUREKA

Onsdag den 1 juli tog Sverige över ordförandeskapsklubban i EUREKA, ett internationellt nätverk vars syfte är att främja transnationella samarbetsprojekt inom marknadsnära forskning och utveckling.

Foto: Jonas Forsberg/Folio.

Näringsdepartementet i Almedalen

Näringsdepartementets statsråd medverkar under Almedalsveckan i olika seminarier och evenemang. Här hittar du några av de seminarier som statsråden medverkar i.

Mehmet Kaplan tar emot slutbetänkandet "En ny regional planering – ökad samordning och bättre bostadsförsörjning" från Bostadsplaneringskommittén.
Mehmet Kaplan tar emot slutbetänkandet "En ny regional planering – ökad samordning och bättre bostadsförsörjning" från Bostadsplaneringskommittén. Foto: Niklas Forsström/Regeringskansliet.

Ökad samordning för bättre bostadsförsörjning föreslås

Bostadsplaneringskommittén har överlämnat sitt slutbetänkande ”En ny regional planering – ökad samordning och bättre bostadsförsörjning” till bostads- och stadsutvecklingsminister Mehmet Kaplan. Kommitténs uppdrag har varit att utreda de regelverk som styr fysisk planering av bostadsförsörjningsbehövet på regional nivå.

Illustration: Regeringskansliet

Verksamhetsberättelse för företag med statligt ägda bolag 2014

Regeringen har i dag överlämnat skrivelsen om företag med statligt ägande till riksdagen. I skrivelsen redogör regeringen för förvaltningen av de statligt ägda bolagen.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement och övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Prenumerera

Du kan prenumerera på ditt urval på två sätt:

Totalt 2366 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida