Hoppa till huvudinnehåll

Jämställdhet

Jämställdhet handlar om att kvinnor och män ska ha samma makt att forma samhället och sina egna liv. Området omfattar bland annat frågor som makt, inflytande, ekonomi, hälsa, utbildning, arbete, könsrelaterat våld och hedersrelaterat våld och förtryck.

Aktuellt om jämställdhet

  • Jämställdhet och likabehandling i fokus under EU-möte

    Paulina Brandberg intervjuas av journalister i rådsbyggnaden i Bryssel.
    Jämställdhets- och biträdande arbetsmarknadsminister Paulina Brandberg. Europeiska unionen

    Jämställdhets- och biträdande arbetsmarknadsminister Paulina Brandberg deltar tisdagen den 7 maj i rådet för sysselsättning, socialpolitik, hälso- och sjukvård samt konsumentfrågors (EPSCO) möte i Bryssel. På agendan står diskussioner om jämställdhet och ekonomisk självständighet, kvinnors representation inom politik och näringsliv och diskussion kring likabehandling.

  • Regeringen stärker arbetet mot mäns våld mot kvinnor

    Den senaste tiden har media rapporterat om flera aktuella fall där män har anhållits misstänkta för mord på kvinnor de hade, eller har haft, en relation med. Förra veckan hade justitieminister Gunnar Strömmer, jämställdhetsminister Paulina Brandberg och socialtjänstminister Camilla Waltersson Grönvall ett rundabordssamtal med myndigheter, Sveriges Kommuner och Regioner, civilsamhällesorganisationer och forskare om mäns våld mot kvinnor. I samband med mötet presenterades att regeringen återkommande kommer att kalla till möten för att diskutera åtgärder. Det kommer även göras en översyn av behovet av skärpt styrning och uppföljning av myndigheternas arbete mot mäns våld mot kvinnor.

Innehåll om jämställdhet

RSS Mail
Prenumerera

Totalt 639 träffar.

Laddar...