Socialdepartementet

English

Barnkonventionen ska göras till lag

-Mänskliga rättigheter, vilka inkluderar barnets rättigheter, är en hörnsten i svensk utrikespolitik. Men vi vill också vara ett föredöme för andra länder. Att leda innebär att gå före. Därför kommer vi nu att ta nästa steg och påbörja arbetet med att göra FN:s barnkonvention till svensk lag, skriver Åsa Regnér, barn-, äldre och jämställdhetsminister, Margot Wallström, utrikesminister och Isabella Lövin, biståndsminister i en debattartikel i Svenska Dagbladet 20 oktober.

Satsning på jämlik cancervård i regeringens budget

Satsningen är på två miljarder kronor under mandatperioden och syftar till att korta köerna och minska de regionala skillnaderna.

- Det är oacceptabelt att det kan skilja så mycket i både kvalitet och köer inom cancervården som det gör idag säger Gabriel Wikström, folkhälso- och sjukvårdsminister.

Du behöver antingen installera Adobe Flash Player eller aktivera JavaScript för att se filmen.

Ladda ner Adobe Flash Player kostnadsfritt.

Sverige bidrar med sjukvårdsinsatser i arbetet mot ebola

Regeringen har beslutat att bidra med ytterligare 100 miljoner kronor i humanitärt stöd till arbetet mot ebolautbrottet i Västafrika.

- Det är många som vill hjälpa till och regeringen har nu fattat ett antal beslut för att höja Sveriges insatser. En nyckelfråga är att svensk personal som vill åka får ledigt och där tycker jag Sveriges kommuner och landsting nu har skickat mycket positiva signaler om att människor ska ges ledighet, säger Gabriel Wikström, folkhälso- och sjukvårdsminister.

Gabriel Wikström deltar på nordiskt ministermöte

Idag närvarar Gabriel Wikström, folkhälso-, sjukvårds- och idrottsminister på möte i Nordiska Ministerrådet för social-och hälsopolitik. På mötet, som hålls i Köpenhamn, deltar även Wikströms nordiska ministerkollegor. Wikström kommer bland annat att diskutera ebolafrågan och nordisk samordning med sina ministerkollegor.

Nya statssekreterare i Socialdepartementet

Agneta Karlsson har blivit utsedd till statsekreterare hos folkhälso-, sjukvårds- och idrottsminister Gabriel Wikström och Pernilla Baralt blir statssekreterare hos barn-, äldre- och jämställdhetsminister Åsa Regnér.

Therese Svanström Andersson utsedd till statssekreterare hos socialförsäkringsministern

Regeringen har idag utsett Therese Svanström Andersson till statssekreterare hos socialförsäkringsminister Annika Strandhäll.

Socialdepartementets tre nya ministrar presenterar sig för sina nya medarbetare De nya statsråden på plats på Socialdepartementet. Från vänster: Åsa Regnér, Annika Strandhäll och Gabriel Wikström. Foto: Regeringskansliet

Annika Strandhäll blir chef för Socialdepartementet

I dag lämnade tillträdande statsminister Stefan Löfven regeringsförklaringen och presenterade vilka statsråd som ingår i den nya regeringen. Socialförsäkringsminister
och chef för Socialdepartementet blir Annika Strandhäll.
Gabriel Wikström blir folkhälso-, sjukvårds- och idrottsminister och Åsa Regnér blir barn-, äldre- och jämställdhetsminister.

Alla notiser