Socialdepartementet

English

Du behöver antingen installera Adobe Flash Player eller aktivera JavaScript för att se filmen.

Ladda ner Adobe Flash Player kostnadsfritt.

Arbetsuppgifter, samhällsnytta och karriärutveckling lockar till staten

Stark samhällsnytta, utvecklande arbetsuppgifter och goda karriärmöjligheter. Det är de främsta skälen till att nyanställda i staten har lockas till ett statligt jobb.
Värdegrundsdelegationen genomförde den 25 november ett Värdegrundsforum med rubriken Nyanställda i staten och den gemensamma värdegrunden.

Regeringen återkallar propositionen om upphävande av LOV

Lagrådet presenterade igår sitt yttrande om propositionen "Upphävande av kravet på vårdvalssystem i primärvården".

- Regeringen har tagit del av lagrådets kritik av beredningen av propositionen om "Upphävande av kravet på vårdvalssystem i primärvården", säger folkhälso-, sjukvårds- och idrottsminister Gabriel Wikström i ett pressmeddelande.

Samling mot Spice

Folkhälso-, sjukvårds- och idrottsminister har under fredagen haft ett möte för att informera sig om den senaste händelseutvecklingen kring drogen Spice.

Statsråd firade barnkonventionen 25 år

Den 20 november deltog barn-, äldre- och jämställdhetsminister Åsa Regner och statsminister Stefan Löfven i FN:s 25 årsfirande av barnkonventionen.
-Regeringen satsar på att stärka barnets rättigheter och påbörjar nu arbetet med att göra barnkonventionen till svensk lag, sa Åsa Regnér.

Socialförsäkringsministern tar emot upprop från diakoner Foto: Roger Dahlberg/Regeringskansliet

Socialförsäkringsministern tar emot upprop från 80 diakoner

80 diakoner i Stockholms stift har samlat till ett upprop mot nyfattigdomen i samhället. - Det här är mycket viktiga frågor. Jag tycker att det är bra att dessa diakoner, som möter den här verkligheten varje dag, har formulerat sig och delar med sig av de berättelser och livsöden som de stöter på. Vi har haft ett möte och jag uppskattar den dialog vi nu har påbörjat, säger socialförsäkringsminister Annika Strandhäll.

Barn och unga ska få kostnadsfria läkemedel

Regeringen vill att läkemedel till barn och unga under 18 år ska bli kostnadsfria. För att ändringarna ska kunna genomföras föreslår regeringen att lagen om läkemedelsförmåner m.m. (2002:160) ska ändras. I en promemoria beskrivs hur regeringen har tänkt att lagändringarna ska gå till och vilka konsekvenser ändringarna kommer att leda till.

Arne Ljungqvist skakar hand med Gabriel Wikström. Enligt Gabriel Wikström har Arne Ljungqvist bidragit till att ge Sverige blivit världsledande inom antidopingsarbetet. Foto: Regeringskansliet.

Antidopningsarbete belönas med regeringsmedalj

Regeringen har beslutat att tilldela professor Arne Ljungqvist Illis Quorum av tolfte storleken för sina utomordentliga insatser för en ren och hälsosam idrott fri från dopning.
- Professor Arne Ljungqvist har gjort synnerligen förtjänstfulla insatser för idrotten men också för Sverige. Han har varit en viktig ambassadör för den svenska modellen med en stark lagstiftning mot dopning och en fri och ansvarstagande idrott, säger Gabriel Wikström, folkhälso-, sjukvårds- och idrottsminister.

Alla notiser