Utrikesdepartementet

English
Helen Eduards, enhetschef UD, Ulrika Modéer, statssekreterare och Staffan Tillander, ambassadör för utvecklingsfinansiering talade vid dagens seminarium. Foto: Daniel Nore

Tydliga ambitioner för global utvecklingsfinansiering

UD bjuder idag in civilsamhällesorganisationerna till ett seminarium med bland annat statssekreterare Ulrika Modéer.
Temat är hållbarhetsagendan, och särskilt utmaningar och möjligheter i de internationella förhandlingarna om utvecklingsfinansiering.

Ny biståndsstrategi för Syrien om 1,5 miljarder kronor

I morgon samlas världssamfundet i Kuwait till en givarkonferens för Syrienkrisen. Sverige kommer att finnas på plats för att visa vårt starka engagemang och fortsatta stöd till regionen och alla de som drabbas av krigets helvete.

Vårt budskap under konferensen är tydligt. Vi får inte svika människorna som är helt beroende av omvärlden för sin överlevnad. Därför kommer vi med ett löfte om ökat stöd.

Regeringens sändebud i samtal med saudiarabiske kungen

Regeringens sändebud Björn von Sydow har idag i Riyadh fört fram regeringens väl kända önskan om respektfulla och goda relationer mellan Saudiarabien och Sverige. Det har skett i samtal mellan Björn von Sydow och Kung Salman bin Abdulaziz al-Saud och Prins Mohammed bin Salman tidigare idag. Vid samtalet har Björn von Sydow framfört denna önskan och svenska regeringens vilja att utveckla de bilaterala relationerna mellan Saudiarabien och Sverige.

Margot Wallström i samtal med sin norske kollega utrikesminister Børge Brende. Margot Wallström i samtal med sin norske kollega utrikesminister Børge Brende. Foto: Rune Bjåstad, norska UD

Ukraina och Mellanöstern i fokus under samtal i Oslo

Utrikesminister Margot Wallström besökte Oslo den 25 mars Oslo för att träffa Norges utrikesminister Børge Brende. I fokus för samtalen stod den aktuella situationen i Ukraina liksom i Mellanöstern. Ministrarna diskuterade även hur man kan samarbeta för att involvera kvinnor som medlare i olika fredsprocesser.

Margot Wallström möter företrädare för fredsorganisationer. Foto: Tobias Vestergren/Regeringskansliet

Utrikesministern i samtal om nedrustningsfrågor

Idag mötte utrikesminister Margot Wallström företrädare för fredsorganisationer för ett samtal om nedrustning, icke-spridning och vapenexportkontroll.

Utrikesministern hade bjudit in organisationerna för att lyssna på deras förslag och erfarenheter på området.

Uttalande av Margot Wallström med anledning av terroristattackerna i Jemen

"Jag är chockad och bedrövad över gårdagens fruktansvärda terroristattacker i Jemen. Attackerna mot bland annat två moskéer i Sana'a dödade minst 140 personer och många fler skadades allvarligt.

Regeringen fördömer dessa fega terroristhandlingar, som medvetet riktats mot civila under fredagsbön. Våra tankar går till offrens familjer och närstående."

Alla notiser
Mar 30

Kontakta oss

Utrikesdepartementet work Gustav Adolfs torg 1 postal SE-103 39 Stockholm Telefon work 08-405 10 00 Fax fax 08-723 11 76
e-post till departementet Mer kontaktinformation
Följ UD på Twitter