Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Ny ambassadör vid den Heliga stolen och i Malta

Publicerad

Regeringen har utsett utrikesrådet Cecilia Björner till ambassadör vid den Heliga stolen och i Valletta med stationering i Stockholm.

Cecilia Björner tjänstgör idag som utrikesråd för internationellt utvecklingssamarbete. Hon har tidigare bland annat varit ambassadör för anti-terrorism, ambassadör i Budapest, biträdande chef på enheten för Östeuropa och Centralasien, chef för biståndsministerns kansli och minister vid representationen i Genève. Hon har också arbetat för FN vid tre tillfällen (UNDP, OCHA och UNHCR) samt varit anställd vid Sida och EKN.

Cecilia Björner tillträder sin nya befattning i september i år.

Kontakt

UD:s presstjänst
Telefon 08-405 50 10
e-post till UD:s presstjänst