Arbetsmarknads­­departementet

Arbetsmarknadsdepartementet ansvarar för frågor och ärenden som rör arbetsmarknad, arbetsrätt och arbetsmiljö. Departementet ansvarar också för arbetet för ökad jämställdhet mellan kvinnor och män och mänskliga rättigheter på nationell nivå. Dessutom ansvarar departementet för arbetet för integration, mot segregation, rasism och diskriminering samt för att stärka hbtq-personers och barns rättigheter.

Aktuellt från Arbetsmarknadsdepartementet

  • Utredningen En moderniserad arbetsrätt presenteras

    Måndagen den 1 juni höll särskild utredare Gudmund Toijer en pressträff där han presenterade utredningen En moderniserad arbetsrätt.

  • För anställda och arbetssökande med anledning av Covid-19

    Foto: Maskot/Folio

    Här finns samlad information till dig som är anställd eller arbetssökande om de åtgärder som regeringen vidtagit med anledning av virusutbrottet.

Foto: Evelina Larsson/Regeringskansliet

Eva Nordmark kommenterar läget på arbetsmarknaden

Den 4 maj höll arbetsmarknadsminister Eva Nordmark en pressbrief där hon kommenterade läget på arbetsmarknaden. En teckenspråkstolkad version av pressbriefingen finns i pressmeddelandet.

Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Jämställdhetsministern och utbildningsministern höll pressträff för barn om det nya coronaviruset

Onsdag 13 maj höll jämställdhetsminister Åsa Lindhagen, som är ansvarig för barnrättspolitik i regeringen, ytterligare en pressträff för barn för att besvara barns frågor om det nya coronaviruset. På pressträffen deltog även utbildningsminister Anna Ekström och Folkhälsomyndigheten. I pressmeddelandet finns en teckenspråkstolkad version.

Foto: Björn Lindau/Regeringskansliet

180 miljoner avsätts för sommarjobb till ungdomar 2020

För att förbättra ungdomars framtida möjlighet till inträde på arbetsmarknaden har regering avsatt 180 miljoner kronor under 2020 för att stärka kommunernas möjligheter att skapa sommarjobb för ungdomar.

Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Jämställdhetsministern höll pressträff om åtgärder för att möta ökad utsatthet för kvinnor och barn

Den 30 april höll jämställdhetsminister Åsa Lindhagen en pressträff om regeringens åtgärder för att möta ökad utsatthet för kvinnor och barn som uppstått på grund av det nya coronaviruset. En teckenspråkstolkad version av pressträffen finns i pressmeddelandet.

Innehåll från Arbetsmarknadsdepartementet

Prenumerera

Totalt 2041 träffar.