Arbetsmarknads­­departementet

Arbetsmarknadsdepartementet ansvarar för frågor och ärenden som rör arbetsmarknad, arbetsrätt och arbetsmiljö. Departementet ansvarar också för arbetet för ökad jämställdhet mellan kvinnor och män och mänskliga rättigheter på nationell nivå. Dessutom ansvarar departementet för arbetet för integration, mot segregation, rasism och diskriminering samt för att stärka hbtq-personers och barns rättigheter.

Aktuellt från Arbetsmarknadsdepartementet

  • Arbetsmarknads­departementets statsråd

    Eva Nordmark, arbetsmarknadsminister och departementschef och Åsa Lindhagen, jämställdhetsminister samt minister med ansvar för arbetet mot diskriminering och segregation.
    Eva Nordmark, arbetsmarknadsminister och departementschef och Åsa Lindhagen, jämställdhetsminister samt minister med ansvar för arbetet mot diskriminering och segregation. Foto: Regeringskansliet.

    I dag lämnade statsminister Stefan Löfven regeringsförklaringen till riksdagen och presenterade nya statsråd i regeringen. Eva Nordmark är ny arbetsmarknadsminister och departementschef. Åsa Lindhagen är fortsatt jämställdhetsminister samt minister med ansvar för arbetet mot diskriminering och segregation.

  • Storsatsning för ökad jämställdhet och minskat våld och förtryck

    Regeringen har för 2020 sedan tidigare beräknat 290 miljoner kronor för genomförandet av jämställdhetspolitiken, varav merparten går till insatser för att förebygga och bekämpa mäns våld mot kvinnor och hedersrelaterat våld och förtryck. Regeringen föreslår nu att det tillförs ytterligare 155 miljoner kronor. Satsningen är en del av en överenskommelse mellan regeringspartierna, Centerpartiet och Liberalerna.

Innehåll från Arbetsmarknadsdepartementet

Prenumerera

Totalt 1745 träffar.