Ungdomspolitik

Ungdomspolitiken är sektorsövergripande och omfattar alla de beslut och åtgärder som påverkar villkoren för ungdomar inom en rad olika områden som arbete, boende, utbildning, hälsa, fritid, kultur och inflytande.

Ansvariga för ungdomspolitik

Ansvarigt statsråd

Anna Ekström, Gymnasie- och kunskapslyfts­minister
Anna Ekström Gymnasie- och kunskapslyfts­minister

Ansvarigt departement

Aktuellt om ungdomspolitik

25 år av Barentssamarbete - konferens med ungdomsperspektiv 17–18 april i Luleå

Anna Ekström är värd för konferensen när 150 företrädare från Barentsregionen, regeringar, lokala myndigheter, ungdomar och experter träffas i Luleå 17–18 april. Syftet är att sätta ungdomars perspektiv i centrum för diskussionen om Barentsregionens framtid, möjligheter och utmaningar.

Nytt uppdrag till MUCF

– Varje ungdom som långvarigt hamnar utanför arbetslivet är ett misslyckande för samhället. Med det här uppdraget stärker regeringen förutsättningarna för att fler unga ska komma tillbaka till arbete eller studier, säger Anna Ekström om det nya uppdraget till Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor.

Anna Ekström tar emot slutbetänkande om unga som varken arbetar eller studerar

Onsdagen den 28 februari tog gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström emot slutbetänkandet från samordnaren för unga som varken arbetar eller studerar.

Ungas sociala inkludering i utsatta områden – tema för det Ungdomspolitiska rådet

Den 18 september träffade ungdomsminister Anna Ekström och kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke det Ungdomspolitiska rådet. Temat för mötet var ungas sociala inkludering i utsatta områden.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 161 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida