Hoppa till huvudinnehåll

Gunnar Strömmer

Justitieminister Gunnar Strömmer

Justitieminister

Justitiedepartementet

”Regeringen ska bedriva en offensiv kriminalpolitik för att få ordning på Sverige. Det grova våldet och den organiserade brottsligheten ska bekämpas. Samtidigt skiftar fokus från gärningsman till brottsoffer och samhällsskydd.”

Aktuellt från Gunnar Strömmer

  • Förslag för att stärka Sveriges säkerhet vid allmänna sammankomster

    Utredningen om stärkt skydd för Sveriges säkerhet vid allmänna sammankomster har nu överlämnat sitt betänkande till regeringen. Utredningen lämnar olika förslag på hur omständigheter som hotar Sveriges säkerhet kan beaktas vid tillståndsprövning och beslut av allmänna sammankomster.

  • Stärkt samhällsskydd mot allvarlig brottslighet

    Regeringen har i dag tagit emot betänkandet Ett mer ändamålsenligt samhällsskydd från Utredningen om påföljder, återfall och verkställighet. Utredningen föreslår att en ny tidsobestämd påföljd, säkerhetsstraff, ska införas och lämnar förslag på skärpningar av reglerna om villkorlig frigivning.

Rättsinformation
Rättsinformation Illustration: Regeringskansliet

Åtgärder för stärkt konstitutionell beredskap presenteras för regeringen

Justitieminister Gunnar Strömmer tog emot ett betänkande från den parlamentariska kommittén om beredskap enligt regeringsformen. I samband med detta hölls en pressträff tillsammans med kommitténs ordförande Johan Hirschfeldt.

Justitieminister Gunnar Strömmer på dagens pressbriefing.
Justitieminister Gunnar Strömmer. Foto: Regeringskansliet

Pressbriefing om säkerhetsläget

Torsdag den 30 maj höll justitieminister Gunnar Strömmer en pressbriefing tillsammans med Daniel Stenling, chef kontraspionage på Säkerhetspolisen, och Hampus Nygårds, biträdande chef på Nationella operativa avdelningen (NOA). På pressbriefingen gavs en gemensam lägesuppdatering av säkerhetsläget i Sverige.

Rättsinformation
Rättsinformation Illustration: Regeringskansliet

En översyn av ordningslagen för att stärka Sveriges säkerhet

Regeringen har beslutat att ge en särskild utredare i uppdrag att se över om Sveriges säkerhet ska kunna beaktas vid tillståndsprövning och villkorsgivning för allmänna sammankomster enligt ordningslagen.

Säkerhetspolischef Charlotte von Essen, statsminister Ulf Kristersson, justitieminister Gunnar Strömmer och rikspolischef Anders Thornberg vid varsin talarstol under pressträffen i Regeringskansliet
Säkerhetspolischef Charlotte von Essen, statsminister Ulf Kristersson, justitieminister Gunnar Strömmer och rikspolischef Anders Thornberg vid pressträffen den 17 augusti 2023 Foto: Nadine Sohier/Regeringskansliet

Säkerhetspolisen har beslutat om höjd terrorhotnivå

Säkerhetspolisen har beslutat att höja terrorhotnivån från förhöjt hot, till högt hot, från tre till fyra på en femgradig skala. Med anledning av det försämrade säkerhetsläget arbetar regeringen intensivt och löpande för att vidta de åtgärder som behövs.

Videospelare med teckentolkning finns i pressmeddelandet.

Innehåll från Gunnar Strömmer

RSS Mail
Prenumerera

Totalt 471 träffar.

Laddar...