Folkbildning

Till folkbildningen räknas folkhögskolor, studieförbund och studerandeorganisationer inom folkhögskolan. Inom folkbildningen finns även särskilda statsbidrag för viss tolkutbildning.

Ansvariga för folkbildning

Ansvarigt statsråd

Anna Ekström, Gymnasie- och kunskapslyfts­minister
Anna Ekström Gymnasie- och kunskapslyfts­minister

Ansvarigt departement

Aktuellt om folkbildning

  • Aldrig har vi behövt folkbildning som nu

    Gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström
    Gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

    Folkbildningen har alltid varit en tung motvikt mot de förenklande idéströmningar som försöker måla världen i antingen svart eller vitt, skriver gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström i Aftonbladet den 5 januari 2018.

  • Anna Ekströms kompetensförsörjningsresa

    Under hösten 2017 fortsätter Anna Ekström sin kompetensförsörjningsresa som inleddes i april i år. Hör henne berätta om syftet med resan genom Sverige.

Utbildningsdepartementets samlade budgetsatsningar 2018

Sverige ska vara en ledande kunskapsnation som genom investeringar i högkvalitativ utbildning och forskning lägger grunden för vårt gemensamma samhällsbygge. Den svenska skolan ska utjämna socioekonomiska skillnader och ge alla människor möjlighet att utvecklas till sin fulla potential.

5 000 nya utbildningsplatser inom folkhögskolan

Regeringen genomför ett stort kunskapslyft för ett livslångt lärande och högre sysselsättning. Som ett led i kunskapslyftet tillför regeringen medel till folkhögskolorna för allmän och särskild kurs motsvarande 5000 platser – en satsning på 671 miljoner kronor årligen.

Regeringen vill höja studiemedlen

I budgetpropositionen för 2018 föreslår regeringen i samarbete med Vänsterpartiet en höjning av studiemedlens bidragsdel med cirka 300 kronor per studiemånad.

Nytt stöd ska öka rekryteringen till studier för personer med kort utbildning

Regeringen föreslår i en proposition till riksdagen ett nytt rekryterande studiestöd. Syftet är att öka rekryteringen till studier bland personer med kort utbildning och stora utbildningsbehov och därmed stärka deras möjligheter på arbetsmarknaden.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 149 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida