Handelspolitik och främjande

Den svenska handels- och främjandepolitiken syftar till att främja svenska ekonomiska intressen och bilden av Sverige utomlands, för att i sin tur underlätta export och utländska investeringar till Sverige samt möjliggöra ett ömsesidigt handelsutbyte med andra länder.

Ansvariga för handelspolitik och främjande

Ansvarigt statsråd

Anna Hallberg, utrikeshandels­minister och ­minister med ansvar för nordiska frågor
Anna Hallberg Utrikeshandels­minister och ­minister med ansvar för nordiska frågor

Ansvarigt departement

Aktuellt om handelspolitik och främjande

 • WTO och handelsrelationen EU-USA på ministermöte

  Anna Hallberg
  Handelsminister Anna Hallberg företräder Sverige när EU-ländernas handelsministrar möts i EU:s utrikesråd 21 november. WTO och handelsrelationen mellan EU och USA är två av frågorna på dagordningen. Foto: Regeringskansliet/Kristian Pohl

  Moderniseringen av WTO och handelsrelationerna med USA är några av frågorna som utrikeshandelsminister Anna Hallberg ska ta upp med sina EU-kollegor när de möts i Bryssel 21 november. EU-ländernas handelsministrar kommer även att ha en informell diskussion om handelsrelationen med Kina.

 • Norstedts Agency vinnare av regeringens exportpris för kulturella och kreativa näringar 2018

  Foto: Erica Kanold/Regeringskansliet

  Idag den 2 oktober delade Anna Hallberg, utrikeshandelsminister och minister med ansvar för nordiska frågor ut regeringens exportpris för kulturella och kreativa näringar 2018. Priset tilldelades Norstedts Agency för Millenniumserien.

Innehåll om handelspolitik och främjande

Prenumerera

Totalt 847 träffar.