Handelspolitik och främjande

Den svenska handels- och främjandepolitiken syftar till att främja svenska ekonomiska intressen och bilden av Sverige utomlands, för att i sin tur underlätta export och utländska investeringar till Sverige samt möjliggöra ett ömsesidigt handelsutbyte med andra länder.

Ansvariga för handelspolitik och främjande

Ansvarigt statsråd

Johan Forssell
Johan Forssell Bistånds- och utrikeshandels­minister

Ansvarigt departement

Aktuellt om handelspolitik och främjande

 • Nomineringar till regeringens exportpris för de kulturella och kreativa näringarna 2021

  • Sara Kulturhus

   White Arkitekter är nominerad till regeringens exportpris för de kulturella och kreativa näringarna 2021. Flerfaldigt prisbelönta Sara Kulturhus har blivit en ledstjärna för hållbar arkitektur världen över. Projektet toppade bland annat The Guardians lista över årets bästa arkitektur 2021.

   Foto: Visit Skellefteå

  • Suggestiv bild på ett vitt fönster

   Jenny Nordberg är nominerad till regeringens exportpris för de kulturella och kreativa näringarna 2021. Jenny Nordbergs arbeten utmärker sig för sin höga innovationsnivå som inspirerar åskådaren att reflektera kring hur vi producerar och konsumerar.

   Marcus Brunström/Amanda Riccardi

  • tecknade figurer från barnprogram

   Toca Boca är nominerad till regeringens exportpris för de kulturella och kreativa näringarna 2021. Toca Bocas framgångar befäster Sveriges topposition inom spel- och underhållningsbranschen och visar att svensk barnkulturtradition kan hitta nya former i nya tider med värderingarna intakta.

   Foto: Toca Boca

  • Ungdomar med skoluniform i ett klassrum. Från tv-serien Young Royals

   Nexiko är nominerad till regeringens exportpris för de kulturella och kreativa näringarna 2021. Med teveserien Young Royals visar Nexiko på det rörliga mediets förmåga att underhålla och utmana konventioner.

   Foto: Nexiko

  • Verket Phantom Banquet

   Lap-See Lam är nominerad till regeringens exportpris för de kulturella och kreativa näringarna 2021. Lap-See Lams konstnärskap genomsyras av kvalitet, kreativ höjd och innovationsförmåga. på bilden: Phantom Banquet, 2020.

   Foto: Carl-Henrik Tillberg

  • Regeringskansliet

  Regeringen uppmärksammar svenska exportframgångar inom de kulturella och kreativa näringarna med ett pris. Det delas ut av bistånds- och utrikeshandelsminister Johan Forssell den 6 december.

Innehåll om handelspolitik och främjande

RSS Mail
Prenumerera

Totalt 236 träffar.