Handelspolitik och främjande

Den svenska handels- och främjandepolitiken syftar till att främja svenska ekonomiska intressen och bilden av Sverige utomlands, för att sin tur underlätta export och import och möjliggöra ett ömsesidigt handelsutbyte med andra länder.

Ansvariga för handelspolitik och främjande

Ansvarigt statsråd

Ann Linde, utrikeshandelsminister och minister med ansvar för nordiska frågor
Ann Linde Utrikeshandels­minister och ­minister med ansvar för nordiska frågor

Ansvarigt departement

Aktuellt om handelspolitik och främjande

  • Exportsatsning för hållbarhet och jobb i hela landet

    Sedan 2015 har regeringen genomfört en historisk exportsatsning – och vår exportstrategi har gett effekt. Sveriges export slår rekord. Ungefär 1,4 miljoner svenskar går till jobbet tack vare vår export. Nu förstärker vi satsningarna med 65 miljoner kronor i ändringsbudgeten på att främja svensk export och utländska investeringar.

  • Ann Linde till South by South West för att främja Sveriges kreativa näringar

    Den 11–12 mars är utrikeshandelsminister och minister med ansvar för nordiska frågor, Ann Linde, i Austin, Texas vid den internationella mötesplatsen South by South West (SXSW). Besöket syftar till att främja Sveriges kulturella och kreativa näringar och stödja den svenska och nordiska satsningen på plats. Besöket görs i samband med Ann Lindes resa till Washington, där hon bland annat kommer att träffa amerikanska handelspolitiska företrädare för samtal om handelsrelationen EU-USA.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 775 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida