Finans­departementet

Finansdepartementet ansvarar för frågor som rör statens ekonomi. Det handlar om samordning av statens budget, prognoser och analyser, skattefrågor samt styrning och förvaltning av statens verksamhet. Dessutom ansvarar departementet för frågor som rör finansmarknad och konsumentlagstiftning.

Ansvariga statsråd

Magdalena Andersson Finans­minister
Per Bolund Finansmarknads- och konsument­minister, biträdande finans­minister
Ardalan Shekarabi Civil­minister

Aktuellt från Finansdepartementet

  • Sänkt moms i EU på elektroniska publikationer

    EU-ländernas ekonomi- och finansministrar träffades 2 oktober inom ramen för Ekofinrådet. På mötet fattades ett efterlängtat beslut om att sänka momsen på elektroniska publikationer. På dagordningen fanns även andra momsfrågor, den europeiska planeringsterminen och tillsyn över bekämpning av penningtvätt.

  • Ardalan Shekarabi tog emot Kostnadsutjämningsutredningens slutbetänkande

    Måndag den 1 oktober överlämnade Kostnadsutjämningsutredningen sitt slutbetänkande till civilminister Ardalan Shekarabi. I samband med detta hölls en pressträff med den särskilde utredaren Håkan Sörman.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 4956 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida