Funktionshinder

Funktionshinderspolitiken utgår från FN:s konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning. Politiken tar tillvara de rättigheter och intressen som personer med funktionsnedsättningar har i samhället. Flera områden omfattas av politiken, till exempel arbetsmarknadspolitiken eller utbildningspolitiken.

Ansvariga för funktionshinder

Ansvarigt statsråd

Lena Hallengren
Lena Hallengren Social­minister

Ansvarigt departement

Aktuellt om funktionshinder

  • Socialministern möter Funktionshindersdelegationen

    Socialminister Lena Hallengren möter Funktionshindersdelegationen.
    Socialminister Lena Hallengren möter Funktionshindersdelegationen. Foto: Roger Dahlberg/Regeringskansliet

    Socialminister Lena Hallengren möter Funktionshindersdelegationen för att diskutera aktuella frågor. Funktionshindersdelegationen består av Funktionsrätt Sverige, Lika Unika och Nätverket unga för tillgänglighet (NUFT).

  • LSS-utredningen överlämnad till regeringen

    Den särskilda utredaren Gunilla Malmborg har idag, torsdagen den 10 januari, överlämnat betänkandet Översyn av insatser enligt LSS och assistansersättningen (SOU 2018:88) till övergångsregeringen. Utredningen innehåller bland annat förslag på statligt ansvar för den personliga assistansen, samt nya insatser i LSS.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 297 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida