Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från Socialdepartementet

Socialtjänstministern besöker Göteborg för att diskutera funktionsrättsfrågor

Publicerad

Tisdag den 14 maj reser socialtjänstminister Camilla Waltersson Grönvall till Göteborg.
Syftet med besöket är diskutera aktuella funktionsrättsfrågor med olika branschföreträdare.

Statsrådet kommer bland annat inviga Hjälpmedelsriksdagen, som är ett nationellt årligt möte där företrädare från politiken, myndigheter, branschen och intresseorganisationer träffas för att diskutera frågor kopplade till hjälpmedelsförsörjning. Syftet med mötet är att synliggöra och lyfta fram dessa frågor på den politiska dagordningen och öka det allmänna vetandet.  

Ministern kommer även delta i ett möte med GIL, som är en kooperativ assistansförening som jobbar utifrån principen ”ett oberoende liv” – det vill säga att personer med funktionsnedsättning själva ska få bestämma hur de vill leva sina liv. Fokus för mötet är att diskutera olika assistansfrågor. 

Presskontakt

Karl Opdal
Pressekreterare hos socialtjänstminister Camilla Waltersson Grönvall
Mobil 076-128 48 03
e-post till Karl Opdal
Laddar...