Innovation

Innovation handlar om nya eller bättre lösningar som skapar värde för samhälle, företag och individer. Området omfattar planer och åtgärder för att utveckla och stärka innovations- och förnyelsekraften hos svenska företag inom många samhällsområden.

Ansvariga för innovation

Ansvarigt statsråd

Mikael Damberg rakt framifrån
Mikael Damberg Närings- och innovations­minister

Ansvarigt departement

Aktuellt om innovation

 • Beslut om tätare samarbete inom AI och besöksnäringen när nordiska ministrar möttes i Stockholm

  Mikael Damberg framför dator med hörlurar på
  Närings- och innovationsminister Mikael Damberg gamear på Tekniska museet. Foto: Tekniska museet

  De nordiska länderna ska bli bättre på att samarbeta inom bland annat artificiell intelligens (AI) och besöksnäringen. Här finns konkurrens, men också stora samarbetsmöjligheter som behöver tas tillvara. Det var några av slutsatserna när de nordiska näringsministrarna möttes i Stockholm den 15 maj.

 • Regeringens innovations- och forskningsråd i utlandet

  Foto: Mattias Ahlm/Folio

  Innovations- och forskningsråden i utlandet bidrar i det strategiska främjandet av Sverige som attraktiv kunskapsnation för investeringar och internationella samarbeten Regeringen har placerat innovations- och forskningsråd vid de svenska ambassaderna i New Delhi, Tokyo/Seoul, Brasilia, Peking och Washington D.C. Här har de uppgiften att långsiktigt och strategiskt främja svensk innovation, forskning och högre utbildning inom områden av betydelse för Sverige som ledande kunskapsnation med ett av världens främsta innovationssystem.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 532 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida