Bekämpning av terrorism

Området beskriver hur Sverige, enskilt och tillsammans med andra stater arbetar för att möta hotet från terrorismen. Det omfattar också frågor om lagstiftning mot penningtvätt och finansiering av terrorism.

Ansvariga för bekämpning av terrorism

Ansvariga statsråd

Morgan Johansson, Justitie- och migrations­minister
Morgan Johansson Justitie- och migrations­minister
Mikael Damberg, Närings- och innovations­minister
Mikael Damberg Inrikes­minister

Ansvarigt departement

Aktuellt om bekämpning av terrorism

  • Regeringen föreslår skärpt terrorlagstiftning

    I en lagrådsremiss till Lagrådet föreslår regeringen att det ska bli straffbart att delta i en terroristorganisations verksamhet. Det föreslås också bli straffbart att ha samröre med en terroristorganisation genom att exempelvis sälja vapen, fordon eller annan liknande utrustning till en sådan organisation.

  • Nya regler om datalagring vid brottsbekämpning

    Regeringen har beslutat en lagrådsremiss om nya regler om datalagring för brottsbekämpande ändamål. Förslagen innebär att lagringsreglerna i vissa delar blir mer verkningsfulla för brottsbekämpningen, där digitala spår ofta är de viktigaste och ibland enda spåren för att förhindra och utreda allvarlig brottslighet.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 379 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida