Regeringens prioriteringar

Regeringen investerar i det som bygger Sverige starkt. Med den svenska modellen som grund och moderniseringen som verktyg bygger vi ett hållbart samhälle, där ingen lämnas efter, men ingen heller hålls tillbaka. Fler ska jobba, skolresultaten ska vändas och klimatutsläppen ska minska.

Ansvariga statsråd
Stefan Löfven
Ansvariga departement
Statsrådsberedningen

Regeringens prioriterade områden

Foto: Martina Huber/Regeringskansliet

Sveriges nya jobbagenda

Sverige behöver fler jobb och fler som jobbar. Med Sveriges nya jobbagenda tar regeringen ett steg mot målet att Sverige ska ha EU:s lägsta arbetslöshet. Jobbagendan har tre delar: "Investeringar för framtiden", "Fler och växande företag" samt "Satsningar på kompetens och matchning".

Foto: Folio Bildbyrå

Mer kunskap och ökad jämlikhet i skolan

Det är dags för ordning och reda i skolpolitiken och att vända resultaten i skolan. Regeringen tar ett helhetsgrepp om skolan och fokuserar på tre tydliga delar: "Tidiga insatser", "Attraktivt läraryrke" och "Jämlik skola".

Foto: Martin Barraud/Johnér Bildbyrå

Sverige som föregångsland för minskade klimatutsläpp

Klimatfrågan är vår tids ödesfråga. Temperaturökningen riskerar att leda till mycket allvarliga konsekvenser för livet på jorden. Sverige ska genom investeringar för klimatet, initiativet Fossilfritt Sverige och internationellt klimatarbete minska utsläppen i den takt som behövs för en globalt hållbar utveckling.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 790 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida