Spelpolitik

Området spelpolitik handlar om att förebygga spelberoende och att skapa en sund och säker spelmarknad där sociala skyddsintressen värnas genom att efterfrågan på spel tillgodoses under kontrollerade former.

Ansvariga för spelpolitik

Ansvariga statsråd

Ardalan Shekarabi, Civil­minister
Ardalan Shekarabi Civil­minister
Annika Strandhäll
Annika Strandhäll Social­minister

Ansvariga departement

Aktuellt om spelpolitik

  • Anna-Lena Sörenson leder utredning om den nya spellagen

    Anna-Lena Sörenson har idag utsetts till utredare för Centrala marknadsfrågor vid omregleringen av spelmarknaden (dir 2018:47). Anna-Lena Sörenson är socialdemokratisk riksdagsledamot sedan 2010 och har varit ledamot i flera utskott. Anna-Lena har tidigare bland annat varit landstingsråd i Östergötland och varit utredare för ett tilläggsuppdrag till Apoteksmarknadsutredningen.

  • Spelmarknaden omregleras - ett licenssystem införs

    Ardalan Shekarabi vid pressträff
    Ardalan Shekarabi vid pressträffen 5 april. Foto: Regeringskansliet

    Regeringen har idag beslutat om propositionen En omreglerad spelmarknad. Förslaget innebär en ny spellag och att ett licenssystem införs. - Det oreglerade spelet har tagit över och spel används i kriminell verksamhet. För 14 år sedan tillsattes den första i raden av spelutredningar. Det är på tiden att vi går från ord till handling och får ordning och reda på den svenska spelmarknaden, säger civilminister Ardalan Shekarabi.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 48 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida