Utrikes­departementet

UD ansvarar för Sveriges förbindelser med andra länder och internationella organisationer och för bistånds- och internationell handelspolitik. UD utgör tillsammans med cirka 100 utlandsmyndigheter utrikesförvaltningen.

Ansvariga statsråd

Ann Linde Utrikes­minister
Matilda Ernkrans Bistånds­minister
Anna Hallberg Utrikeshandels­minister och ­minister med ansvar för nordiska frågor

Aktuellt från Utrikesdepartementet

UN Photo/Eskinder Debebe

Sveriges engagemang för Afghanistan

Utvecklingen i Afghanistan är extremt allvarlig. Liv är i fara och de landvinningar som har åstadkommits de senaste 20 åren hotas. Den svenska evakueringen på Kabuls flygplats är avslutad. Sveriges engagemang för Afghanistans befolkning fortsätter.

Ann Linde
Utrikesminister Ann Linde Regeringskansliet

Sveriges ordförandeskap i OSSE

Det svenska ordförandeskapet i Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa (OSSE) kommer under året att arbeta för att organisationens viktiga roll att bidra till säkerheten i regionen ska stärkas. För Sverige och alla andra deltagarstater utgör de åtaganden som ligger till grund för OSSE grundstenarna för vår gemensamma säkerhet.

Foto: Hedda Eriksson/Regeringskansliet

UD:s reseinformation

Här hittar du råd och information som du har nytta av inför och under din utlandsresa: Vad du bör tänka på, problem som kan uppstå och vilken hjälp du kan få av Utrikesdepartementet i olika situationer. Här finns också Utrikesdepartementets avrådan från resor, information om visering och länkar till våra ambassader och konsulat.

Foto: Regeringskansliet/Christian Ugge

UD-podden säsong 7

I sjunde säsongen av UD-podden hör vi Jonas Westerlund berätta om hur det var att arbeta med ett av UD:s mest krävande uppdrag någonsin – evakueringsinsatsen vid Kabuls flygplats i augusti i år. Vi gör även nedslag i Nigeria och vid världsutställningen i Dubai. Kristoffer Triumf reder också ut vilket stöd du kan förvänta dig om du råkar illa ut utomlands och vad biologisk mångfald har med UD att göra.

Innehåll från Utrikesdepartementet

RSS Mail
Prenumerera

Totalt 9746 träffar.