Utrikes­departementet

UD ansvarar för Sveriges förbindelser med andra länder och internationella organisationer och för bistånds- och internationell handelspolitik. UD utgör tillsammans med cirka 100 utlandsmyndigheter utrikesförvaltningen.

Ansvariga statsråd

Ann Linde Utrikes­minister
Anna Hallberg Utrikeshandels­minister samt ­minister med ansvar för nordiska frågor
Matilda Ernkrans Bistånds­minister

Aktuellt från Utrikesdepartementet

Illustration: UNEP

Stockholm+50

I juni 2022 arrangerar FN högnivåmötet Stockholm+50 där Sverige står som värd, tillsammans med Kenya. Då är det femtio år sedan FN:s första miljökonferens ägde rum, Stockholmskonferensen 1972. Ambitionen är att högtidlighålla 50-årsjubiléet, men också att att bidra till att öka takten i genomförandet av Agenda 2030.

Ann Linde
Utrikesminister Ann Linde Regeringskansliet

Sveriges ordförandeskap i OSSE

Under det svenska ordförandeskapet i Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa (OSSE) 2021 arbetade Sverige för att organisationens viktiga roll att bidra till säkerheten i regionen skulle stärkas.

Foto: Hedda Eriksson/Regeringskansliet

UD:s reseinformation

Här hittar du råd och information som du har nytta av inför och under din utlandsresa: Vad du bör tänka på, problem som kan uppstå och vilken hjälp du kan få av Utrikesdepartementet i olika situationer. Här finns också Utrikesdepartementets avrådan från resor, information om visering och länkar till våra ambassader och konsulat.

Regeringskansliet

UD-podden säsong 7

I sjunde säsongen av UD-podden hör vi Jonas Westerlund berätta om hur det var att arbeta med ett av UD:s mest krävande uppdrag någonsin – evakueringsinsatsen vid Kabuls flygplats i augusti i år. Vi gör även nedslag i Nigeria och vid världsutställningen i Dubai. Kristoffer Triumf reder också ut vilket stöd du kan förvänta dig om du råkar illa ut utomlands och vad biologisk mångfald har med UD att göra.

Innehåll från Utrikesdepartementet

RSS Mail
Prenumerera

Totalt 9820 träffar.