Utrikesdepartementet
UD ansvarar för Sveriges förbindelser med andra länder och internationella organisationer och för bistånds- och internationell handelspolitik. UD utgör tillsammans med cirka 100 utlandsmyndigheter utrikesförvaltningen.
Ansvariga statsråd
Genvägar
Aktuellt från Utrikesdepartementet
UD publicerar 29 nya landrapporter om mänskliga rättigheter, demokrati och rättsstatens principer
Utrikesministern talar vid ett seminarium om mänskliga rättigheter, demokrati och rättsstatens principer anordnat av Utrikespolitiska föreningen vid Uppsala universitet. Foto: Regeringskansliet/Ronnie Nilsson Idag publicerar Utrikesdepartementet 29 uppdaterade rapporter om situationen för de mänskliga rättigheterna, demokrati och rättsstatens principer i länder i Europa. Rapporterna ska bidra till öppenhet och transparens i grundläggande frågor om utrikes- och säkerhetspolitik.
Ukraina och Venezuela på EU:s utrikesråd
EU:s relationer till Ukraina och situationen i Venezuela var två av frågorna på dagordningen när utrikesminister Margot Wallström träffade sina EU-kollegor i utrikesrådet 18 februari. Situationen på och Afrikas horn och i Syrien var också på dagordningen.

Utrikesdeklarationen 2019
Regeringens utrikespolitiska mål och prioriteringar presenterades av utrikesminister Margot Wallström den 13 februari.

En feministisk utrikespolitik
Jämställdhet mellan kvinnor och män utgör en grundläggande målsättning för svensk utrikespolitik. Uppfyllandet av kvinnors och flickors grundläggande mänskliga rättigheter utgör såväl en skyldighet inom ramen för internationella åtaganden som en förutsättning för att nå Sveriges bredare utrikespolitiska mål om fred, säkerhet och hållbar utveckling.

UD:s reseinformation
Här hittar du råd och information som du har nytta av inför och under din utlandsresa: Vad du bör tänka på, problem som kan uppstå och vilken hjälp du kan få av Utrikesdepartementet i olika situationer. Här finns också Utrikesdepartementets avrådan från resor, information om visering och länkar till våra ambassader och konsulat.

UD-podden
Vad gör egentligen Sverige utomlands? Hur ser vardagen ut för en diplomat och hur blir man ambassadör? Vad har Sverige gjort i FN:s säkerhetsråd? Hur förbereder vi oss för statsbesök? I UD-poddens tredje säsong reder Kristoffer Triumf ut detta och ger lyssnarna chansen att lära känna några av dem som jobbar i Sveriges tjänst utomlands. Första säsongen av UD-podden leddes av journalisten Alexandra Pascalidou, andra säsongen leddes som denna säsong av Kristoffer Triumf. Du hittar även de avsnitten längre ner.
För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB
Du kan filtrera innehållet
Totalt 8504 träffar.
-
Regeringens ärendeförteckningar vecka 8, 2019
· Ärendeförteckning från Arbetsmarknadsdepartementet, Finansdepartementet, Försvarsdepartementet, Justitiedepartementet, Kulturdepartementet, Miljö- och energidepartementet, Näringsdepartementet, Socialdepartementet, Utbildningsdepartementet, Utrikesdepartementet
Till regeringssammanträdet torsdag den 21 februari 2019.
Regeringens ärendeförteckningar vecka 8, 2019 -
Mänskliga rättigheter, demokrati och rättsstatens principer i Storbritannien
· Rapport från Utrikesdepartementet
Här följer en sammanfattning av rapporten om demokrati, mänskliga rättigheter och rättsstatens principer i Storbritannien samt en länk till rapporten i sin helhet.
Mänskliga rättigheter, demokrati och rättsstatens principer i Storbritannien -
Mänskliga rättigheter, demokrati och rättsstatens principer i Spanien
· Rapport från Utrikesdepartementet
Här följer en sammanfattning av rapporten om demokrati, mänskliga rättigheter och rättsstatens principer i Spanien samt en länk till rapporten i sin helhet.
Mänskliga rättigheter, demokrati och rättsstatens principer i Spanien -
Mänskliga rättigheter, demokrati och rättsstatens principer i Serbien
· Rapport från Utrikesdepartementet
Här följer en sammanfattning av rapporten om demokrati, mänskliga rättigheter och rättsstatens principer i Serbien samt en länk till rapporten i sin helhet.
Mänskliga rättigheter, demokrati och rättsstatens principer i Serbien -
Mänskliga rättigheter, demokrati och rättsstatens principer i Portugal
· Rapport från Utrikesdepartementet
Här följer en sammanfattning av rapporten om demokrati, mänskliga rättigheter och rättsstatens principer i Portugal samt en länk till rapporten i sin helhet.
Mänskliga rättigheter, demokrati och rättsstatens principer i Portugal -
Mänskliga rättigheter, demokrati och rättsstatens principer i Schweiz
· Rapport från Utrikesdepartementet
Här följer en sammanfattning av rapporten om demokrati, mänskliga rättigheter och rättsstatens principer i Schweiz samt en länk till rapporten i sin helhet.
Mänskliga rättigheter, demokrati och rättsstatens principer i Schweiz -
Mänskliga rättigheter, demokrati och rättsstatens principer i Polen
· Rapport från Utrikesdepartementet
Här följer en sammanfattning av rapporten om demokrati, mänskliga rättigheter och rättsstatens principer i Polen samt en länk till rapporten i sin helhet.
Mänskliga rättigheter, demokrati och rättsstatens principer i Polen -
Mänskliga rättigheter, demokrati och rättsstatens principer i Norge
· Rapport från Utrikesdepartementet
Här följer en sammanfattning av rapporten om demokrati, mänskliga rättigheter och rättsstatens principer i Norge samt en länk till rapporten i sin helhet.
Mänskliga rättigheter, demokrati och rättsstatens principer i Norge -
Mänskliga rättigheter, demokrati och rättsstatens principer i Rumänien
· Rapport från Utrikesdepartementet
Här följer en sammanfattning av rapporten om demokrati, mänskliga rättigheter och rättsstatens principer i Rumänien samt en länk till rapporten i sin helhet.
Mänskliga rättigheter, demokrati och rättsstatens principer i Rumänien -
Mänskliga rättigheter, demokrati och rättsstatens principer i Litauen
· Rapport från Utrikesdepartementet
Här följer en sammanfattning av rapporten om demokrati, mänskliga rättigheter och rättsstatens principer i Litauen samt en länk till rapporten i sin helhet.
Mänskliga rättigheter, demokrati och rättsstatens principer i Litauen