Innehåll från Utrikesdepartementet
Totalt 10107 träffar.
-
Strategi för Sveriges utvecklingssamarbete med Afghanistan 2022–2024
Strategin ska gälla under perioden 2022–2024 och omfattar för Styrelsen för internationellt utvecklingssamarbete (Sida) sammantaget 2 436 miljoner kronor och för Folke Bernadotteakademin (FBA) 30 miljoner kronor.
-
Nationell strategi för marknadskontroll 2022-2025
Den nationella strategin för marknadskontroll har upprättats i enlighet med artikel 13 i EU:s marknadskontrollförordning. Strategin täcker en period om fyra år och avser åren 2022-2025.
-
Sverige bidrar med rekordstort stöd för världens fattigaste länder
Regeringen har 30 juni fattat beslut om bidrag på 9,2 miljarder kronor till Världsbankens fond för låginkomstländer (IDA).
-
Regeringen lättar på utbetalningstaken till Globala Miljöfonden
30 juni har regeringen beslutat att lätta på limiterna för Globala miljöfonden (GEF) med 75 miljoner kronor.
-
Regeringen ger myndigheter i uppdrag att genomföra en nationell strategi för marknadskontroll
Marknadskontroll handlar om att säkerställa konsumenters och användares trygghet genom att produkter uppfyller gällande krav oavsett var de är tillverkade.
-
Regeringens ärendeförteckningar vecka 26, 2022
Till regeringssammanträdet onsdag den 30 juni.
-
Sverige ökar stödet till FN-insats för att förhindra katastrofal oljeläcka i Röda havet
Oljetankern FSO Safer, förankrad utanför Jemens kust, har stått utan underhåll sedan Jemenkonfliktens början 2015. Tankern har över en miljon fat olja ombord och det finns nu en överhängande risk för en oljeläcka eller explosion vid fartyget. FN har utarbetat en insatsplan för att avvärja denna katastrof. Sverige ökar nu sitt bidrag till insatsen med 20 miljoner kronor och ger därmed totalt 50 miljoner kronor i år.
-
Nya lagar och förordningar träder i kraft vid halvårsskiftet 2022
Vid halvårsskiftet träder flera nya lagar och förordningar i kraft. I dag publicerar Regeringskansliet skriften Viktigare lagar och förordningar, en sammanställning av lagar och förordningar som träder i kraft vid halvårsskiftet.
· Pressmeddelande från Arbetsmarknadsdepartementet, Finansdepartementet, Försvarsdepartementet, Infrastrukturdepartementet, Justitiedepartementet, Kulturdepartementet, Miljödepartementet, Näringsdepartementet, Regeringen, Socialdepartementet, Statsrådsberedningen, Utbildningsdepartementet, Utrikesdepartementet
-
Viktigare lagar och förordningar inför halvårsskiftet 2022
· Informationsmaterial från Arbetsmarknadsdepartementet, Finansdepartementet, Försvarsdepartementet, Infrastrukturdepartementet, Justitiedepartementet, Kulturdepartementet, Miljödepartementet, Näringsdepartementet, Regeringen, Socialdepartementet, Statsrådsberedningen, Utbildningsdepartementet, Utrikesdepartementet
-
Deklaration från de nordiska samarbetsministrarna om krissamarbete
Deklaration från de nordiska samarbetsministrarna, 27 juni 2022.
-
Ett strategiskt partnerskap med Gulfen, 2021/22:FPM106
Faktapromemoria gällande JOINT COMMUNICATION TO THE EUROPEAN PARLIAMENT AND THE COUNCIL - A strategic partnership with the gulf.
-
Norden ska hålla ihop när krisen kommer
De nordiska länderna samt Färöarna, Grönland och Åland ska stärka samarbetet i kristider. Det slår de nordiska samarbetsministrarna fast i ett uttalande de antar när de möts i norska Halden den 27–28 juni.
-
Statsministern reser till Madrid för Natos toppmöte
Den 29–30 juni deltar statsminister Magdalena Andersson i Natos toppmöte i Madrid. Stats- och regeringschefer från Natos medlemsländer kommer att delta och Sverige har bjudits in som partnerland. Deltar på toppmötet gör också utrikesminister Ann Linde och försvarsminister Peter Hultqvist.
-
Ann Linde till Bodö för möte med nordiska utrikesministrar
Den 27-28 juni besöker utrikesminister Ann Linde Bodö i norra Norge för överläggningar mellan de nordiska utrikesministrarna.
-
Biståndsminister Matilda Ernkrans deltar på FN:s andra havskonferens
Den 27-28 juni leder biståndsminister Matilda Ernkrans den svenska delegationen på FN:s andra havskonferens – Tillsammans för ett hållbart hav – i Lissabon.
-
Uppdatering av Sveriges strategi för utvecklingssamarbetet med Afghanistan
I ljuset av talibanernas maktövertagande i Aghanistan uppdateras nu den svenska strategin för utvecklingssamarbetet i landet. Den uppdaterade strategin för utvecklingssamarbete med Afghanistan omfattar 3 288 miljoner kronor för perioden 2021–2024. Strategin har ändrats för att spegla det förändrade läget i landet – vi ska fortsätta att stödja det afghanska folket. Så ska ske helt utan att finansiera eller legitimera talibanrörelsen.
-
Ewa Polano ny ambassadör i Kazakstan
Regeringen har utsett ambassadören Ewa Polano till ambassadör i Nur-Sultan. Ewa Polano är för närvarande ambassadör i Luanda. Hon har tidigare varit ambassadör i Doha, i Jakarta och i Mexico och har även tjänstgjort bland annat vid ambassaderna i Haag, Hanoi, Buenos Aires, Damaskus och Bonn/Berlin. Ewa Polano tillträder sin nya befattning i november i år.
-
Charlotta Ozaki Macias ny ambassadör i Tanzania
Regeringen har utsett Charlotta Ozaki Macias till ambassadör i Dar es Salaam. Charlotta Ozaki Macias är för närvarande kompentensutvecklingschef på UD:s personalenhet. Hon har tidigare varit chef för UD:s kommunikationsenhet och tjänstgjort bl a vid ambassaden i Tokyo och vid EU-representationen i Bryssel. Hon har även varit Nationell expert sekonderad till EU-kommissionen i Bryssel. Charlotta Ozaki Macias tillträder sin nya befattning i augusti i år.
-
Mänskliga rättigheter, demokrati och rättsstatens principer i Singapore
Här följer en sammanfattning av rapporten om demokrati, mänskliga rättigheter och rättsstatens principer i Singapore samt en länk till rapporten i sin helhet.
· Rapport från Utrikesdepartementet
-
Mänskliga rättigheter, demokrati och rättsstatens principer i Indonesien
Här följer en sammanfattning av rapporten om demokrati, mänskliga rättigheter och rättsstatens principer i Indonesien samt en länk till rapporten i sin helhet.
· Rapport från Utrikesdepartementet