Camilla Waltersson Grönvall

Socialtjänstminister

Socialdepartementet

"En stark socialtjänst är ett av våra viktigaste verktyg för att förebygga brott. Vi vill reformera socialtjänstlagen så att socialtjänsten stärks i sitt mandat att till exempel besluta om fler obligatoriska insatser så att sociala problem förebyggs tidigt. Personer med funktionsnedsättning har rätt till ett fritt och självständigt liv utan diskriminering. Vi kommer att se över åtgärder för ett statligt huvudmannaskap inom ramen för LSS och integrera funktionsrättsperspektivet i fler samhällsområden"

Regeringen och statsråden i sociala medier

Länkar till konton i sociala medier som Regeringskansliet ansvarar för och andra konton som statsråden använder finns här:

Aktuellt från Camilla Waltersson Grönvall

 • Socialtjänstminister Camilla Waltersson Grönvall besökte Ukraina

  • Bild på kommissionär Dubravka Suica, socialtjänstminister Camilla Waltersson Grönvall och Ukrainas socialminister Oksana Zholnovych i Kiev, Ukraina vid monumentet över stupade ukrainska soldater. De håller blommor i handen.

   EU-kommissionär Dubravka Suica, socialtjänstminister Camilla Waltersson Grönvall och Ukrainas socialminister Oksana Zholnovych i Kiev, Ukraina vid monumentet över stupade ukrainska soldater.

   Foto: Anton Kulakowskiy

  • Bild på socialtjänstminister Camilla Waltersson Grönvall tillsammans med Ukrainas presidents fru Olena Zelenska

   Socialtjänstminister Camilla Waltersson Grönvall tillsammans med Ukrainska presidentens fru Olena Zelenska.

   Foto: Anton Kulakowskiy

  Socialtjänstminister Camilla Waltersson Grönvall besökte under torsdagen den 20 april Ukrainas huvudstad Kiev och träffade president Zelenskyjs fru Olena Zelenska och företrädare för den ukrainska regeringen. Under mötet diskuterades hur barn har drabbats av Rysslands fullskaliga invasion av Ukraina.

 • Reformer inom Socialdepartementets områden - Vårbudgeten 2023

  Illustration: Regeringskansliet

  I regeringens vårproposition för 2023 finns flera förslag som rör Socialdepartementets områden. Förslagen bygger på en överenskommelse mellan regeringen och Sverigedemokraterna. Den 17 april överlämnades regeringens vårproposition för 2023 till riksdagen.

 • Regeringen stärker familjehemsvården

  Socialminister jakob Forssmed och socialtjänstminister Camilla Waltersson Grönvall
  Socialminister Jakob Forssmed och socialtjänstminister Camilla Waltersson Grönvall. Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

  Det råder i dag brist på vissa typer av platser inom den sociala barn- och ungdomsvården. Det gäller till exempel familjehem, förstärkta familjehem, behandlingsfamiljer och ungdomshem inom Statens institutionsstyrelse. Det är inte hållbart. För att möta de behov som finns går regeringen fram med en satsning på att stärka familjehemsvården. Alla barn och unga har rätt till en trygg uppväxt.

 • Utredningen Statligt huvudmannaskap för personlig assistans presenterar sitt betänkande

  Onsdag den 1 mars tog socialtjänstminister Camilla Waltersson Grönvall emot slutbetänkandet om statligt huvudmannaskap för personlig assistans. I samband med överlämningen hölls en pressträff med socialtjänstministern och den särskilde utredaren Lars Lööw.

Innehåll från Camilla Waltersson Grönvall

RSS Mail
Prenumerera

Totalt 43 träffar.