Barn- och ungdomsutbildning

Till barn– och ungdomsutbildningen hör förskola, fritidshem, den obligatoriska skolan samt gymnasieskolan. Elever ska utifrån sina olika förutsättningar och behov få utbildning så att de uppnår kunskapskraven och därmed får möjlighet att utvecklas så långt som möjligt.

Ansvariga för barn- och ungdomsutbildning

Ansvarigt statsråd

Lina Axelsson Kihlblom, skolminister
Lina Axelsson Kihlblom Skol­minister

Ansvarigt departement

Aktuellt om barn- och ungdomsutbildning

  • Förbud mot vinstuttag, stopp för nya religiösa friskolor och nationellt skolval för att återta den demokratiska kontrollen över skolan

    Foto: Jessica Gow/Regeringskansliet

    Varje barn ska ges bästa möjliga förutsättningar inför vuxenlivet. Men dagens system är riggat för vinstjakt, glädjebetyg och stök. Den 3 juli presenterade statsminister Magdalena Andersson tre kraftfulla åtgärder för att återta den demokratiska kontrollen över skolan: förbud mot nyetablering av religiösa fristående skolor, nationellt skolval och steg mot ett förbud mot vinstuttag i skolan.

  • Pressträff med Lina Axelsson Kihlblom och Morgan Johansson

    Skolan ska vara en trygg och säker plats för alla, men under de senaste åren har det skett ett antal grova våldsdåd i skolor i Sverige. Den 23 juni presenterade skolminister Lina Axelsson Kihlblom och justitie- och inrikesminister Morgan Johansson nya insatser för att stärka säkerheten i skolan.

Innehåll om barn- och ungdomsutbildning

RSS Mail
Prenumerera

Totalt 1899 träffar.