Kultur­departementet

Kulturdepartementet ansvarar för frågor som rör kultur, demokrati, medier, de nationella minoriteterna och det samiska folkets språk och kultur. Departementet ansvarar också för idrott och ungdomspolitik samt för frågor som rör det civila samhället, trossamfund och begravningsverksamhet.

Ansvarigt statsråd

Amanda Lind, kultur- och demokratiminister samt minister med ansvar för idrottsfrågorna
Amanda Lind Kultur- och demokrati­minister samt ­minister med ansvar för idrottsfrågorna

Aktuellt från Kulturdepartementet

  • Pressbrief med Amanda Lind om begravningsverksamheten

    Måndagen den 18 maj klockan 13.00 höll kultur- och demokratiminister Amanda Lind en pressbrief om Sveriges begravningsverksamhet med anledning av coronaviruset. Medverkade gjorde även Erika Brundin, ställföreträdande generalsekreterare för Svenska kyrkan och Anna Starbrink, hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholmsregionen.

    I pressmeddelandet finns också en teckenspråkstolkad version av pressbriefen.

  • För kulturaktörer, civila samhället och idrott med anledning av covid-19

    Bild: Regeringskansliet

    Många hör av sig till Regeringskansliet med frågor om de åtgärder som regeringen har vidtagit för kulturaktörer, civila samhället och idrott med anledning av covid-19. Här finns samlad information om dessa åtgärder.

Foto: Ninnie Andersson/Regeringskansliet

100 miljoner till insatser för människor i särskild social utsatthet och mot äldres ensamhet under coronapandemin

Den 12 maj höll vice statsminister Isabella Lövin samt kultur- och demokratiminister Amanda Lind, pressträff med anledning av åtgärder för samhällets mest utsatta och mot äldres ensamhet under coronakrisen.

I pressmeddelandet finns en teckenspråkstolkad version av sändningen.

Foto: Ninnie Andersson/Regeringskansliet

Nya åtgärder för medier och statligt finansierade kulturinstitutioner med anledning av det nya coronaviruset

I dag höll kultur- och demokratiminister Amanda Lind tillsammans med kulturutskottets ordförande Christer Nylander (L) pressträff med anledning av det nya coronaviruset och ytterligare åtgärder för mediebranschen och statligt finansierade kulturinstitutioner.

Foto: Magnus Liljegren/Regeringskansliet

Kulturrådet, Filminstitutet, Konstnärsnämnden och Sveriges författarfond fördelar krispengar till kulturen

I dag höll kultur- och demokratiminister Amanda Lind tillsammans med kulturutskottets ordförande Christer Nylander (L) samt flera myndighetschefer pressträff, med anledning av det nya coronaviruset och de 500 miljoner kronor i stöd till kulturen som regeringen tillsammans med C och L tidigare presenterat.

Amanda Lind, kultur- och demokrati­minister samt ­minister med ansvar för idrottsfrågorna.
Kultur- och demokrati­minister samt ­minister med ansvar för idrottsfrågorna Amanda Lind i samtal med det civila samhället angående effekter av det nya coronaviruset. Foto: Regeringskansliet

Amanda Linds möten angående det nya coronavirusets effekter

Kultur- och demokrati­minister samt minister med ansvar för idrottsfrågorna Amanda Lind har haft flera samtal angående effekter av det nya coronaviruset.

Innehåll från Kulturdepartementet

Prenumerera

Totalt 2223 träffar.