Innehåll om Samlat grepp mot rasism och hatbrott
Totalt 141 träffar.
-
Sakråd om rasism mot samer den 5 april 2022
Den 5 april bjöd Regeringskansliet in till sakråd om rasism mot samer.
-
Sakråd om islamofobi den 8 mars
Den 8 mars 2022 bjuder Regeringskansliet in till sakråd om islamofobi.
-
Sakråd med ungdomsorganisationer den 29 mars
Den 29 mars 2022 bjuder Regeringskansliet in till sakråd med ungdomsorganisationer om arbete med åtgärdsprogram mot olika former av rasism.
-
Sakråd om antisemitism den 22 mars
Den 22 mars 2022 bjuder Regeringskansliet in till sakråd om antisemitism.
-
Sakråd om antiziganism den 11 mars
Den 11 mars 2022 bjuder Regeringskansliet in till sakråd om antiziganism.
-
Sakråd om afrofobi den 15 mars 2022
Den 15 mars 2022 bjuder Regeringskansliet in till sakråd om afrofobi.
-
Uppdrag att utveckla och sprida ett metodmaterial om arbete mot rasism i offentliga verksamheter
Forum för levande historia får i uppdrag att under 2022–2024 utveckla och sprida ett metodmaterial om arbete mot rasism för att kvalitetssäkra offentliga verksamheters bemötande av allmänheten.
-
Uppdrag att genomföra kunskapshöjande insatser om rasism riktat till barn och unga
Regeringen uppdrar åt Barnombudsmannen att genomföra kunskapshöjande insatser om rasism utifrån FN:s konvention om barnets rättigheter (barnkonventionen).
-
Kunskapshöjande insatser om rasism riktade till barn och unga
Regeringen har beslutat att ge Barnombudsmannen i uppdrag att genomföra kunskapshöjande insatser om rasism utifrån FN:s konvention om barnets rättigheter (barnkonventionen). I uppdraget ingår att vidareutveckla webbplatsen Mina Rättigheter med information som stärker kunskapen om rasism och ger information och stöd vid barns och ungas utsatthet för rasism.
-
Sakråd om rasism mot samer
Den 5 april bjöd statssekreterare Nina Andersson in till sakråd om rasism mot samer. Fokus på mötet var att inhämta synpunkter och medskick till arbetet med att ta fram åtgärdsprogram mot olika former av rasism.
-
Sakråd med ungdomsorganisationer
Den 29 mars bjöd statssekreterare Nina Andersson in till ett sakråd med ungdomsorganisationer. Fokus på mötet var att inhämta synpunkter och medskick till arbetet med att ta fram åtgärdsprogram mot olika former av rasism.
-
Sakråd om antisemitism
Den 22 mars bjöd statssekreterare Nina Andersson in till sakråd om antisemitism. Fokus på mötet var att inhämta synpunkter och medskick till arbetet med att ta fram åtgärdsprogram mot olika former av rasism.
-
Sakråd om afrofobi
Den 15 mars bjöd statssekreterare Nina Andersson in till ett sakråd om afrofobi. Fokus på mötet var att inhämta synpunkter och medskick till arbetet med att ta fram åtgärdsprogram mot olika former av rasism.
-
Sakråd om antiziganism
Den 11 mars bjöd statssekreterare Nina Andersson in till ett sakråd om antiziganism. Fokus på mötet var att inhämta synpunkter och medskick till arbetet med att ta fram åtgärdsprogram mot olika former av rasism.
-
Sakråd om islamofobi
Den 8 mars bjöd statssekreterare Nina Andersson in till ett sakråd om islamofobi. Fokus på mötet var att inhämta synpunkter och medskick till arbetet med att ta fram åtgärdsprogram mot olika former av rasism.
-
Kommenterad dagordning för rådets möte (sysselsättning, socialpolitik, hälso- och sjukvård samt konsumentfrågor) den 14 mars 2022
Kommenterad dagordning inför rådets möte om sysselsättning, socialpolitik, hälso- och sjukvård samt konsumentfrågor den 14 mars 2022.
-
Barns skydd mot sexuella kränkningar samt vissa frågor om brott mot kvinnor och äldre, Dir. 2022:7
En särskild utredare ges i uppdrag att se över det straffrättsliga skyddet mot sexuella kränkningar av barn och överväga en ny straffskärpningsgrund för brott med hatbrottsmotiv mot kvinnor.
-
Meddelande om hatpropaganda och hatbrott, 2021/22:FPM41
Faktapromemoria gällande meddelande från kommissionen till Europaparlamentet och rådet Ett mer inkluderande och skyddande Europa: att utöka förteckningen över EU-brott till att omfatta hatpropaganda och hatbrott, COM (2021) 777 final.
-
Uppdrag att ta fram kunskap om människors livsvillkor inom ramen för planen mot rasism, liknande former av fientlighet och hatbrott
Regeringen ger Statistiska centralbyrån (SCB) i uppdrag att framställa en rapport som visar på människors livsvillkor avseende ekonomi. Rapporten ska baseras på befintliga data och redovisningen ska vara uppdelad efter kön.