Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Ny ambassadör i Danmark

Publicerad

Regeringen har i dag utsett Hans Wallmark till ambassadör i Köpenhamn.

Hans Wallmark är sedan 2006 ledamot av Sveriges riksdag. 2022 blev han ordförande i EU-nämnden, Försvarsberedningen och Sveriges delegation till Natos parlamentariska församling. Han är ordförande i Svensk-danska kulturfonden sedan 2010 och i Dag Hammarskjölds Minnesfond sedan 2024, samt ledamot i Säkerhetspolisens insynsråd sedan 2020 och i Svenska Institutet för Europapolitiska studier (Sieps) Insynsråd sedan 2023. Han har tidigare haft uppdrag som ordförande eller ledamot i många av riksdagens utskott. Han har lång erfarenhet av Nordiska rådet som ledamot och två gånger dess president.

Hans Wallmark tillträder sin nya befattning till hösten 2024.

Laddar...