Hoppa till huvudinnehåll

Bahrain

De diplomatiska förbindelserna mellan Sverige och Bahrain upprättades 1974, tre år efter landets självständighet. Den svenska ambassadören i Abu Dhabi är sidoackrediterad till Bahrain. Bahrains ambassadör till Sverige är placerad i London.

Sveriges export till Bahrain består främst av järnmalm och olika verkstadsprodukter, såsom maskiner och telekomutrustning. År 2018 uppgick exporten till drygt 300 miljoner kronor. Sveriges import från Bahrain samma år uppgick till ungefär 5 miljoner kronor. 

 

Visum

UD svarar inte på frågor om visum till andra länder. För information om visumregler kontakta det aktuella landets ambassad.
För information om visum till Sverige hänvisas till Migrationsverkets webbplats.

Innehåll om Bahrain

RSS Mail
Prenumerera

Totalt 2 träffar.

  • Nya ambassadörer från Georgien, Bahrain och Mauritius

    Ambassadörerna från Georgien, Bahrain och Mauritius överlämnade torsdagen den 20 oktober 2016 sina kreditivbrev till H.M. Konungen i högtidlig audiens på Stockholms slott. Kreditivbrevet är en fullmakt utfärdad av ambassadörens statschef. I och med att brevet nu är överlämnat till Sveriges statschef kan ambassadören från i dag fullt ut representera sitt land i Sverige.

  • Nya ambassadörer till Sverige

    Fyra ambassadörer överlämnade tisdagen den 21 april 2015 sina kreditivbrev till H.M. Konungen i högtidlig audiens på Stockholms slott. Kreditivbrevet är en fullmakt utfärdad av ambassadörens statschef. I och med att brevet nu är överlämnat till Sveriges statschef kan ambassadören från i dag fullt ut representera sitt land i Sverige.

Laddar...