Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Statsbesök från Sydkorea

Publicerad

Den 14–15 juni avlägger Republiken Koreas president Moon Jae-in statsbesök i Sverige på inbjudan av H.M. Konungen. Presidenten åtföljs av sin hustru Kim Jung-sook.

I president Moon Jae-ins delegation ingår ett flertal ministrar och representanter för sydkoreanskt näringsliv. I programmet ingår överläggningar och möten med statsministern, svenska statsråd, parlamentariker och näringslivsrepresentanter.

Syftet med statsbesöket är att befästa och främja de goda relationerna mellan Sverige och Sydkorea, som under 2019 högtidlighåller 60 år av diplomatiska förbindelser. Sydkorea är Asiens fjärde största ekonomi och ett av världens mest innovativa länder. Stor potential finns för ökad handel och stärkt utbyte, bland annat inom områdena innovation, forskning, digitalisering och kreativa näringar. Utökat samarbete inom social välfärd och arbetsmarknadsfrågor är andra ämnen som kommer att diskuteras. Sverige har en unik historia och närvaro på den koreanska halvön och frågor om fred och säkerhet kommer att uppmärksammas under besöket.

Mer information om program och deltagare kommer att publiceras närmare besöket.

Till redaktionen

Medierepresentanter behöver särskild ackreditering via UD för att bevaka statsbesöket. Sista dag att ansöka om ackreditering är måndag 10 juni 2019.

Ansökan om ackreditering

Presskontakt

Boel Lindbergh
Chef UD:s internationella presscenter
Telefon 08-405 50 08
Mobil 072-735 50 08
e-post till Boel Lindbergh
Aili Ramberg
Departementssekreterare, Asien- och Oceanienenheten
Telefon 08-405 53 32
Mobil 072-452 55 70
e-post till Aili Ramberg