Nya Zeeland

Sverige och Nya Zeeland har ett nära samarbete i internationella fora tack vare de gemensamma värderingar som finns inom bland annat icke-spridningsområdet, miljöområdet, och för att värna frihandel och mänskliga rättigheter. Sverige är inte någon dominerande handelspartner för Nya Zeeland men finns ändå bland Nya Zeelands 15 största importländer. Handelsutbytet har en kraftig slagsida för svensk export.

Visum

UD svarar inte på frågor om visum till andra länder. För information om visumregler kontakta det aktuella landets ambassad.
För information om visum till Sverige hänvisas till Migrationsverkets webbplats.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 14 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida
 • Uttalande av statsministern med anledning av terrorattacken i Nya Zeeland

  Uttalande av statsministern med anledning av terrorattacken i Nya Zeeland
 • Nya Zeeland återöppnar ambassad i Sverige den 8 november 2018

  Utrikesminister Margot Wallström och Nya Zeelands ambassadör Andrew Jenks.

  Idag den 8 november öppnar Nya Zeeland ambassad i Stockholm. Nya Zeeland och Sverige har sedan länge utmärkta relationer och vi delar uppfattning i en lång rad globala frågor såsom den reglerbaserade världsordningen, frihandel, mänskliga rättigheter, jämställdhet, klimat- och havsfrågor och internationell fred och säkerhet.

  Nya Zeeland återöppnar ambassad i Sverige den 8 november 2018
 • Nya ambassadörer till Sverige

  Fyra ambassadörer överlämnade onsdagen 24 oktober 2018 sina kreditivbrev till H.M. Konungen i högtidlig audiens på Stockholms slott. Kreditivbrevet är en fullmakt utfärdad av ambassadörens statschef. I och med att brevet nu är överlämnat till Sveriges statschef kan ambassadören från i dag fullt ut representera sitt land i Sverige.

  Nya ambassadörer till Sverige
 • Nya ambassadörer till Sverige

  Fyra ambassadörer överlämnade onsdagen 24 oktober 2018 sina kreditivbrev till H.M. Konungen i högtidlig audiens på Stockholms slott. Kreditivbrevet är en fullmakt utfärdad av ambassadörens statschef. I och med att brevet nu är överlämnat till Sveriges statschef kan ambassadören från i dag fullt ut representera sitt land i Sverige.

  Nya ambassadörer till Sverige
 • Ny strategi för förhandlingar om handelsavtal

  Ann Linde

  EU-ländernas handelsministrar beslutade om att inleda handelsförhandlingar med Australien och Nya Zeeland på mötet 22 maj. Pågående förhandlingar samt EU:s handelsrelation med USA var andra frågor som ministrarna diskuterade.

  Ny strategi för förhandlingar om handelsavtal
 • USA och handelsavtal med Australien och Nya Zeeland på EU-möte

  Anna Linde

  När EU-ländernas handelsministrar möts 22 maj ska de besluta om framtida förhandlingar om frihandelsavtal med Australien och Nya Zeeland. De kommer att anta slutsatser om hur EU ska förhandla och ingå handelsavtal samt följa upp situationen i WTO. De kommer också att diskutera avtal med Japan och Singapore samt EU:s handelsrelationer med USA.

  USA och handelsavtal med Australien och Nya Zeeland på EU-möte
 • Reform av EU:s jordbrukspolitik i fokus på ministerrådsmöte

  Sven-Erik Bucht samtalar med Jyrki Katainen

  På jordbruksministrarnas möte i Bryssel 29 januari står kommissionens förslag till reform av EU:s gemensamma jordbrukspolitik på dagordningen. Ministrarna ska även diskutera frågor som rör internationell handel med jordbruksprodukter. Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht företräder Sverige på mötet.

  Reform av EU:s jordbrukspolitik i fokus på ministerrådsmöte
 • Mikael Damberg träffar Nya Zeelands handelsminister

  Den 11 februari 2016 träffar näringsminister Mikael Damberg Nya Zeelands handelsminister Todd McClay. Sverige har mycket goda relationer med Nya Zeeland, som är progressivt i klimatfrågor och nedrustning. Landet förespråkar frihandel och lägger stor vikt vid frågor om demokrati och respekt för mänskliga rättigheter.

  Mikael Damberg träffar Nya Zeelands handelsminister
 • Mehmet Kaplan tar emot Nya Zeelands minister för allmännyttiga bostäder

  I morgon den 27 oktober besöker Paula Bennett, Nya Zeelands minister för lokala myndigheter, allmännyttiga bostäder och statliga tjänster Näringsdepartementet för ett möte med bostads-, stadsutvecklings- och it-minister Mehmet Kaplan. Huvudsyftet med mötet är erfarenhetsutbyte kring hållbar stadsutveckling i de båda länderna.

  Mehmet Kaplan tar emot Nya Zeelands minister för allmännyttiga bostäder
 • Nya ambassadörer till Sverige

  Tre ambassadörer överlämnade torsdagen den 4 juni 2015 sina kreditivbrev till H.M. Konungen i högtidlig audiens på Stockholms slott. Kreditivbrevet är en fullmakt utfärdad av ambassadörens statschef. I och med att brevet nu är överlämnat till Sveriges statschef kan ambassadören från i dag fullt ut representera sitt land i Sverige.

  Nya ambassadörer till Sverige