Förenade Arabemiraten

Sverige har en ambassad i Abu Dhabi sedan 2002 och Förenade Arabemiraten (FAE) invigde sin ambassad i Stockholm 2005. Antalet svenskar i FAE beräknas uppgå till ungefär 4000, varav de flesta bor i Dubai.

På senare år har flera bilaterala besök på hög nivå ägt rum. I oktober 2015 besökte närings- och innovationsminister Mikael Damberg landet.

FAE är en av Sveriges största handelspartner i Mellanöstern och över 200 svenska företag finns direkt eller indirekt representerade i landet idag. Den svenska exporten till FAE uppgick 2014 till drygt 7 miljarder kronor (vilket är en ökning med 21 procent jämfört med år 2013) och innefattade ett brett utbud av varor bestående till stor del av fordon, telekomutrustning och järn. Importen till Sverige från FAE uppgick år 2014 till ungefär 450 miljoner kronor, varav huvuddelen utgjordes av maskinprodukter och transportmedel. Förutom rollen som handelspartner, är FAE också ett viktigt regionalt nav för svenska företag. En betydande handel med svenska produkter sker via FAE till grannländerna, och många regionala affärer genereras i FAE. Business Sweden har sedan hösten 2006 ett regionkontor i Dubai som har till uppgift att underlätta för svenska företag att göra affärer i regionen.

Visum

UD svarar inte på frågor om visum till andra länder. För information om visumrelger kontakta det aktuella landets ambassad.
För information om visum till Sverige hänvisas till Migrationsverkets webbplats.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 12 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida