Hoppa till huvudinnehåll

Honduras

Sveriges totala export till Honduras uppgick till 105 miljoner SEK under 2021 och importen nådde 299 miljoner SEK under samma år. Exporten bestod främst av maskiner och apparater samt musikinstrument och importen bestod nästan uteslutande av kaffe. Närvaron av svenska företag är begränsad, Tetra Pak har en stark ställning och Millicom har delägarskap i den största mobiltelefon-operatören i Honduras, Tigo. Övriga företag som finns representerade är ABB, Erics­son och Oriflame. Andra svenska företag som har handel i Honduras företräds genom dotterbolag i något av grannländerna.

Ett associeringsavtal mellan EU och Centralamerika trädde i kraft i Honduras 2013. Associeringsavtalet utgörs av tre pelare: politisk dialog, utvecklingssamarbete och frihandel.

Sedan 2021 bedriver regeringen en femårig regional strategi omfattande 1 miljard SEK för Sveriges utvecklingssamarbete med Latinamerika. Med den nya strategin ökar Sverige sitt engagemang i Latinamerika inom prioriterade områden som demokrati, mänskliga rättigheter, rättsstatens principer, jämställdhet, miljö- och klimat samt migration. Denna strategi innefattar även Honduras.

Sveriges ambassadör i Guatemala är sidoackrediterad till Honduras. Sverige har ett honorärkonsulat i Tegucigalpa.

Visum

UD svarar inte på frågor om visum till andra länder. För information om visumregler kontakta det aktuella landets ambassad.
För information om visum till Sverige hänvisas till Migrationsverkets webbplats.

Innehåll om Honduras

RSS Mail
Prenumerera

Totalt 3 träffar.

Laddar...