Innehållet publicerades under perioden

-

Kristina Persson har entledigats, minister för strategi och framtidsfrågor samt nordiskt samarbete

-
Artikel från Statsrådsberedningen

Analysgruppen Arbetet i framtiden överlämnar sin slutrapport till framtidsminister Kristina Persson

Publicerad · Uppdaterad

Globalisering, ny teknik, en åldrande befolkning och omfattande migration påverkar framtidens arbetsmarknad. Vad innebär det för jobben och välståndets fördelning i framtiden? Hur ska politiken utformas på 10–15 års sikt för en bättre fungerande arbetsmarknad, ett inkluderande arbetsliv och ett jämlikt och jämställt samhälle?

Bild påKlas Eklund och Annelie Nordström
Klas Eklund, ekonom och författare, och Annelie Nordström, ordförande i Svenska Kommunalarbetareförbundet, leder analysgruppen Arbetet i framtiden. Foto: Martina Huber/Regeringskansliet.

Framtidsminister Kristina Perssons oberoende analysgrupp Arbetet i framtiden överlämnar idag sin slutrapport med förslag till åtgärder som regeringen bör vidta för att möta utmaningarna på framtidens arbetsmarknad. Annelie Nordström, ordförande Kommunal, och Klas Eklund, senior ekonom SEB, är ordförande för analysgruppen Arbetet i framtiden.