Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Utrikesminister Margot Wallström lanserar handbok i feministisk utrikespolitik

Publicerad

Den 23 augusti lanserar utrikesminister Margot Wallström en handbok i feministisk utrikespolitik. Sverige är först i världen om att utforma och bedriva en feministisk utrikespolitik och handboken är den första i sitt slag.

Handboken, som kommer att finnas tillgänglig på svenska och engelska, syftar till att förmedla den svenska utrikesförvaltningens erfarenheter av att bedriva en feministisk utrikespolitik. Den innehåller metoder, tips och checklistor. Handboken ska kunna vara en resurs för både statliga och icke-statliga aktörer inom det internationella arbetet för jämställdhet och alla kvinnors och flickors mänskliga rättigheter.

Vid lanseringen medverkar även ambassadören för jämställdhet och samordnare av den feministiska utrikespolitiken Ann Bernes.

Lanseringen äger rum torsdagen den 23 augusti 2018 kl. 13.00-14.30 i UD:s internationella presscenter, Fredsgatan 6. Medierepresentanter är välkomna att delta. Föranmälan krävs.

Kontakt

UD:s presstjänst
Telefon 08-405 50 10
e-post till UD:s presstjänst