Innehållet publicerades under perioden

-

Isabella Lövin håller anförande på klimatmötet i Katowice

Publicerad

Just nu pågår FN:s klimatmöte COP24 i Katowice där världen samlats för att besluta om det regelverk som ska styra genomförandet av Parisavtalet. Idag anländer klimatminister Isabella Lövin för att leda den svenska delegationen under mötets avslutande högnivåsegment.

− Nu måste världens länder visa att vi tänker leva upp till det historiska klimatavtal som togs i Paris 2015. För att åstadkomma det behöver vi ett robust regelverk som säkerställer ett så ambitiöst genomförande av Parisavtalet som möjligt.

Inför att mötet går in i sin avslutande fas kommer länderna under onsdagen hålla sina nationella anföranden. Isabella Lövin inleder med Sveriges anförande vilket kommer betona vikten av att samtliga länder hörsammar allvaret i IPCC:s 1,5-gradersrapport och höjer ambitionen i sitt klimatarbete.

Presskontakt

Jakob Lundgren
Pressekreterare hos minister för internationellt utvecklingssamarbete och klimat samt vice statsminister Isabella Lövin
Telefon (växel) 08-405 10 00